Premierre készülnek! Titkok és érzések Cserháti Zsuzsa dalaival

Hirdetés

Fehér Adrienn sosem kérkedik vele, pedig őt utódjának nevezte Cserháti. Az énekesnővel november 12-én a Turay Ida Színházban mutatják be a Hamu és gyémánt előadást. Titkok és érzések Cserháti Zsuzsa dalaival.

Milyen kapcsolat fűzött Zsuzsához?
1996-ban találkoztam vele először, amikor Hamu és Gyémánt lemezének szövegírója Valla Attila elhozta egy Hair előadásra, amiben szerepeltem. A kezdeti szakmai alapokon nyugvó kapcsolatból lett egy két generációs barátság, ami azóta is meghatározó a színpadi, énekesi munkámban, és emberileg is, sokat adott.

Mit jelentenek számodra a dalai?
A fiatalkori dalai természetesen a rajongást jelentik, amit elhoztam magammal gyerekként, a régi idők érzése, amikor még csak egy-két tv-csatorna volt, és “összetartozás élmény” a kultúra. Az érett soul énekesnő visszatérése és dalai pedig várakozással töltötték el a szakmát akkoriban, és egy teljesen új hangot hozott, amit addig még sosem hallottam itthon. Mély, bölcs erő és elsöprő szenvedély, ének-technikailag, stílusban, és mondanivalóban is.

Mért fontos számodra, hogy énekeld a dalait?
Sok év telt el, amíg dédelgettem magamban ezt az álmot, ami most november 12-én a Turay Ida Színház színpadán valósul meg, ahol is egész este a dalait énekelhetem. Szakmai és magánügy is ez, ami talán sosem volt még fontosabb. Nagyon sok információt, emléket, vidám és szomorú történetet ismerhet meg a néző, miközben a régi dalok átjárják lelkünk minden kis zugát.

Az emlékezés a vidám Zsuzsáról is szól, akit te ismertél személyesen is?
Fent és lent, szomorú és vidám, komoly és komolytalan… Ilyenek vagyunk mi emberek, egy művésznél meg különösen nagy szélsőség mutatkozik az érzelmekben és a személyiségben. Szívesen emlékszem vissza arra az emberre, akivel sokat lehetett nevetni. Ez a szín is teret kap majd a zenés darabban, melynek címe az egyik legcsodálatosabb ellentétpár: Hamu és gyémánt.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!