in

Republic: Kimondom a neved kiadvány – tracklista, infok

Republic: Kimondom a neved kiadvány - tracklista, infok

Republic: Kimondom a neved kiadvány – tracklista, infok.

A 2017. május 04-én megjelent album egyenes folytatása a pontosan két éve kiadott Rajzoljunk álmokat zenei anyagának, mindamellett megtartja az együttes gyökereit is. A magát “lakossági beat” zenekarként aposztrofáló csapat ismét hozza azt a pop-folk-rockos hangzást, amiért a szívünkbe zártuk őket.

A Kimondom a neved első, címadó dalának születésére így emlékezik vissza a zenekar énekese, Boros Csaba:
A gyerekeim valahogyan mindig belekavarodnak az alkotás folyamatába. A Kimondom a neved az utolsók között született meg. Eredetileg egy lírai nótának készült, Wéber Ferenc szövegével. Megírtuk, de aztán el is feledkeztünk róla. Ha Ákos fiam egyszer csak nem kezdi el dúdolni a konyhában, akkor nem is kerül fel erre az albumra. Mindenesetre így előkerült, a zenésztársaim meg rábeszéltek, hogy csináljunk ebből egy beat nótát.
A történet itt nem ér véget. A lemez záró track-je, a Kinél van most a szivárvány is ez a dal, csak éppen vonósnégyes és zongora kísérettel akusztikusan megszólaltatva. Így stílusosan az album utolsóként elhangzott mondata is az, hogy Kimondom a neved.

A zenekar minden tagja szerzőként is részt vett az album megalkotásában. Patai Tamás szólógitáros például a rock’n’rollos, rockos világot erősíti Ketten a világ közepén című szerzeményével. A népies vonalat jól képviseli a Ha igaz lenne nótában Gulyás Ferenc (egykori Nox tag) dalszövege. Érdekesség, hogy ezt a nótát Boros Csaba duettben énekeli fel Bagossy Norberttel, a Nagyszínpad döntős Bagossy Brothers Company frontemberével, és a zenekar tangóharmonikása, Kozma Zsombor is szerepel benne. Mellettük az albumon találunk Gerendás Péter szöveget is.

01. Kimondom a neved
02. Ketten a világ közepén
03. Ha igaz lenne
04. Csak nevess
05. Mert álmodni szép
06. Kézzel, lábbal
07. Nyakig a sárban
08. Vasban vagyok
09. Kémek a filmeken
10. Volt egy álom
11. Ez az élet
12. Jól vagyok
13. Elszédült világ
14. Kinél van most a szivárvány

Szólj hozzá!
Hirdetés

Kovács Kati – Nem járható tovább az út

Szécsi Pál – Szomorúszemű lány