in

Retro csemege: Kakasos nyalóka

Retro csemege rovatunkban most a Kakasos nyalóka téma.

A Keménykalap és krumpliorr nemcsak azért jó gyerekfilm, mert jó, hanem azért is, mert megőriz sok-sok emléket a ’70-es évekből, mint például a kakasos nyalókát.

Bagaméri vérebét piros kakasos nyalókára cseppentett altatóval kábítják el a gyerekek a filmben, mit sem bizonyítva jobban, hogy a kakasos nyalóka szerves része volt az akkori életünknek.

A kakast celofán csomagolásban árulták, ami a legkisebb nedvességtől ráragadt a nyalókára, és ettől kezdve a celofánt lebontani a kakasról nem lehetett: legjobb megoldás az volt, ha a száraz celofán részeket leszedegettük, a többit pedig szopogatás közben köpködtük ki.

A gyártás során a kakas széle nem került sorjázásra, így a nyalókázás első percei kicsit kellemetlenek voltak, amíg a kakas éles éleit gömbölyűre nem szopogattuk.

A nyalóka műanyag pálcikáját többen gyűjtötték az osztályunkban különböző fegyvereket készítve belőle, így a pálcika eldobálása szóba sem jöhetett; egy-egy komolyabb csere tranzakciónál 5-10 pálcikával már jelentős alku pozícióba kerülhettem.

A nyalóka kizárólag piros színben került forgalomba.

Szólj hozzá!

Búza, búza, búzavirág – íme a dalszöveg

Fura világ teljes film magyarul videa