in

Retro csemege – Maci csoki

A Retro csemege rovatunkban Maci a földimogyoróval dúsított táblás nugát következik.

A Maci csoki a Kajla szelettel együtt volt hivatva, hogy meghódítása a ’80-as évek ifjúságát.

“Bár sosem volt jellemző rám, hogy válogattam volna az édességek között, a Maci földimogyoró törmelékes nugátszerű tábla szerű termék olyan mélységekbe merészkedett, hogy még márciusban is szégyen szemre az ablakomban árválkodott Mikulás csomag mementóként: elfogyasztására családunkban senki nem szánta rá magát. Így érthetően nem sok emlék fűz ehhez a méltán dicső termékhez, ami a ’80-as évek végén az evolúció kihívásaival nem tudván szembe nézni kevés részvéttel övezve észrevétlenül kihalt.” – írja a retrogastro blog szerzője.

Jó hír, hogy a Maci csoki újra beszerezhető a boltokban.

Helyes maci a papiron

A gyakorikerdeseken is helyet kap a csemege.

“Én emlékszem, ha arra a táblásra gondolsz, aminek egy helyes maci volt a papírján, pirosas háttérben. Az darált földimogyorós volt, és tényleg, az akkori időkben gyártottak között ez finomnak számított. “

Maci volt a jutalom

Az nlc.hu is helyet ad a csokinak.

“A mogyorós nugátos Maci csoki az óvodában és az alsó tagozatban is népszerű csoki kellett volna legyen, de ennek az édességnek nem sikerült az, ami a Piros Mogyorósnak: nem hódította meg az ifjúságot. Ha a jó jegyért Maci csoki volt a jutalom, legközelebb elgondolkoztunk azon, érdemes-e tanulni egyáltalán.”áll az anyagban.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Edda Művek – A torony

Koronavírus – Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól – íme a részletek!