in

Retro csemege: Zizi

Retro csemege rovatunkban most a Zizi téma.

Mi az: vegyes gyümölcsízű rizspehely cukordrazsé? Persze hogy a ZiZi. Ebből a puffasztott borzalomból anno kilókat meg tudtunk volna enni. A csalódás itt a legnagyobb. Olyannyira, hogy retro változatát – mely ZiZi-Top néven fut – ropogtatva megkérdőjelezzük, retro édességet eszünk-e.

A csomagon Kis Vuk és tájékoztató felnőtteknek a napi energia bevitelhez : 1 tasak 299 kcal energiát tartalmaz. A gyermek hamar megtanulja a nevet, roppant mód élvezi a rágcsát – de tételt ebből sem fogyaszt.

Színes és édes

Zizi, valójában miféle csemege ez a száraznak tűnő színes, édes apróság. Ez a több mint ötven éve kapható puffasztott rizs készítmény olcsó és népszerű.

Bár őszintén megmondva nem tudom, hogy a tömény cukorbevonaton kívül mi is okozhat hatalmas örömet. Talán a gyorsan elolvadó puffasztott rizs? Nem, a hihetetlenül intenzív színek.

A mohó fogyasztók rémálma. Egy édesség, amit marokszámra kell enni, hogy elérjük a szájüregben a komplex ízélményt. Így viszont gyorsan elfogy. Fogak közé is ragadhat, rosszabb esetbe téves úton a légutakba tévedhet. Még sokáig nem fogok adni a kislányomnak, már csak ezért. De azért jó.

Szólj hozzá!

Tündérszépek 2022 – még lehet jelentkezni!

Kokárda készítése házilag – videó