in

Retro kedvelők figyelem! Most ezek a kiadványok járnak a Sztár Limonádé mellé

Most aztán igazán érdemes futólépésben menni az újságárushoz, hogy mielőtt elkapkodják, beszerezzük a Sztár Limonádé magazint. Nem csak színes olvasnivalót nyerünk vele, hanem garantáltan a miénk lesz legalább egy legendás zenealbum. Ha szerencsések vagyunk, újabb példányok vásárlásával, akár kettő, sőt, három is! Hogy mely lemezekkel ajándékozza meg a kiadó az olvasót? Mary Zsuzsi utolsó nagylemezével, a legendás szaxofonkirály Szaxi Maxi, illetve Rácz Kati korongjával.

Mary Zsuzsi a 60-as években debütált a hazai közönség előtt, és egyedülálló szépsége miatt hamar népszerű lett. Ezt csak fokozta, hogy ő énekelhette fel Bacsó Péter Szerelmes Biciklisták című filmje betétdalát, a Te szeress legalábbot. Aztán feltűnt a táncdalfesztiválon is, és attól kezdve nem volt megállás. A Mama azonnal sláger lett, és nem csak itthon. Sokat koncertezett Magyarországon és külföldön.

A Sodor a szél című korongon az alábbi dalok szerepelnek: Ne bánd meg; A város; Sodor a szél; Eljöttél; Álom és vágy; Hajnalodik; Vallomás; Szerencse fia; Új világ; Emlékezz rám

Fekete Gyula a Dolly Roll és a Hungária együttes szaxofonosa volt. Aztán szólókarrierbe kezdett Szaxi Maxi néven. Jól tette, hiszen hamar sikeresebb lett, mint valaha. Az Ami jó, az jó című lemezen nem kisebb slágerek kaptak helyet, mint a Kísért a múlt; Ami jó, az jó; Akkor is az lesz, amit én akarok, Nem, Nem, Nem, Nem; Úgy bírlak én, Nem kell a Mese; Drog stop, Vedd fel a telefonod; Twistóra; Nagyon boldog születésnapot!; Szeress úgy, Ahogy Rég!; Feldíszítem a fát; Békés karácsonyt; A szeretet nem csak egy szó; Az életed a legnagyobb ajándék.

Rácz Kati a matematika-angol szakos gimnázium mellett tanult 6-18 éves koráig klasszikus zongorázni. Az érettségivel egyidőben „B” kategóriás vizsgát teljesített dzsesszzongorából, „A” kategóriást és ORI vizsgát dzsesszénekből. Budapest legmenőbb bárjaiban énekelhetett, majd nyolc évig a Moulen Rouge sztárja volt. A 90-es években zenekarokat alapított. Több fesztiválon is részt vett. Kanadában is színpadra lépett.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Elhunyt Pintér Tamás író, újságíró

A Karinthy Színház pár perce közölte – a népszerű színész betegsége miatt marad el az előadás