in

Retro recept: Az isteni meggyleves – recept, videó

Retro recept rovatunkban jöjjön az isteni meggyleves a streetkitchen jóvoltából – videó.

Hozzávalók:

0.5 kg meggy (magozott)
1.5 dl vörösbor
2 dl habtejszín
12 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
1/2 citrom héja
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
fél szál vanília rúd húsa

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a kukacokat eltávolítjuk, levét egy lábosba kicsit kinyomkodjuk. A meggylevet vízzel, a vörösborral és a porcukorral felforraljuk. Miután leveskezdeményünk rottyan egy párat, belezúdítjuk a kimagozott meggyet.

Beletesszük a fűszereket, a fahéjat, némi szegfűszeget, fél citrom héját, és a vaniliarúd belét. Rövid ideig, még úgy 6-8 percig forraljuk. Itt még nem vagyunk készek, de már a célegyenesben vagyunk. már csak aegy jó kis sűrítés hiányzik levesünknek, amit megoldunk tojás sárgájával és tejszínnel.

Ez roppant egyszerű. A tojás sárgáját minimum 30 százalékos tejszínnel folyamatos kevergetés közepette szépen, óvatosan összevegyítjük, meghintjük egy csipetnyi sóval. Ezután a tűzről lehúzott, elkészült leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan keverve.

Behűtjük (esetleg ha van sokkolónk, úgy sokkoljuk) vagy jégre tesszük, esetleg a mosogatóba engedett hideg fürdőbe merítjük és cirka egy óra múlva (sokkoló esetén ez néhány perc) fogyasztható is az üdítő frissességű, csodálatos, hideg meggylevesünk!

Ínyencek egy kis tejszínhabbal, vegán embertársaink hab-spay használatával még izgalmasabbá tehetik a meggy-csodát!

Szólj hozzá!

Népszerű magyar kirándulóhely: Országház (Parlament)

Aradszky László így tanitotta Csobot Adélt