in

Retro tejtermékek. Mennyit ismersz közülük?

Írjunk bármilyen évet is, a tejtermékek a vásárlási lista elején találhatók. Persze napjaink bő kínálata össze sem hasonlítható a múltbélivel. Mi most megmutatjuk nektek, a legjobb retro tejtermékek, tartsatok velünk.

A legtöbb tejtermék a Budapesti Tejipari Vállalat terméke volt, de minden amit egykor a bolti hűtőkben találhattuk, egytől egyik magyar termék volt. Egyszerű volt az élet, s mégis nagyszerű, sőt, kiszámítható.

A joghurthab különleges csemegének számított, gyümölcsös ízét szerették kicsik és nagyok, többnyire tízóraira vagy uzsonnára kanalazták, vagy éppen az alumínium fedőfóliából hajtogatott ideiglenes kanállal oldották meg a fogyasztást.

A dobozos körsajtokból széles kínálat volt, a natúr, a sonkás, a téliszalámis, a csípős mind-mind megtalálható volt, s a legtöbb helyen egy-egy háromszöget is vehettünk, darabárban. A Csárdás vagy épp a Derby ma is kellemes emlék. Viszont a csokoládés Mesesajt elég merész húzás volt, de a gyermekek szerették…

A tömlős sajtok között aratott a Camping, amelyet még most is azonos névvel vásárolhatunk. Volt Vikend és Olimpia amelyeket isteni volt iskolai kiránduláskor foggal kiszakítani, s a zsemlére nyomni. Ha szebben próbáltad nyitni, tuti, hogy nem ott repedt a műanyag ahol akartad. Öcsisajt, Pannónia, Túra és Hóvirág: ők már ömlesztett sajtok voltak, némelyikük mára is megmaradt.

A tejet, a kakaót, a karamellás tejet ihatták műanyag poharas vagy éppen zacskós verzióból, ki mennyit szeretett volna mondjuk reggelire. A krémtúra is aratott, volt sima vaníliás és mazsolás verzió, mégis boldogan ette mindenki.

Sűrített tej, amit az esti Híradó alatt ki lehetett szívni a tubusból, Presszó Tejpor, ami nélkül nem volt nyaralás és teavaj, amihez jobb helyeken vajtartót is használtak.

Na meg a feledhetetlen Túró Rudi, amiből tényleg a piros pöttyös az igazi, de ismert volt a citromos kiadás is, amit a Kaposvári Tejipari Vállalat dobott piacra. Vajon mit szólnának most mondjuk a gesztenyés verzióhoz?!

Te melyikre emlékszel?

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Összeállításunk folytatódik, klikk.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Ajánló:

Törőcsik Mari: “Hihetetlen, mikor megérzem, hogy szeretnek”

Bangó Margit: Darumadár, ha elszállsz