in

Sétatér Fesztivál Pécs 2022 – Íme a fesztivál részletei!

Sétatér Fesztivál Pécs

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház előtt, a felső Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt.

2022. június 22–26.

Sétatéri koncertek június 22-26. között!

PROGRAMOK

Keress pénzt kérdőívek kitöltésével
Próbáld ki INGYEN

június 22. szerda

június 22. 18.00 Kacaj
Kisszínpad
Népdalok hiphop beatekkel és harapós villanygitárral?
Autentikus dallamok és modern popzenei hangszerelés?
A KACAJ zenekar különlegessége, hogy nem csak korosztályspektruma szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a rapzenéig számos áthallás található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. A maguk progresszív módján, mégis popzenei köntösben, örömzene formájában születnek dalaik. Fiatalos lendületük és a magukkal hozott vidéki energiák garantálják a fergeteges koncertélményt. Mottójuk: „Sírva vigad a magyar” – avagy Pécs szívéből; a KACAJ.

Múth Ádám “Ádi” – ének
Katona Bálint “Baka” – ének, hegedű
Lipics Gergő “Geri” – prím hegedű
Kozmáry Benedek “Kozma” – gitár
Jusztin Levente “Lecsó” – brácsa
Balogh András “Bandi” – bőgő
Kerekes Kornél “Keko” – dob

június 22. 20.00 Besh o Drom
Nagyszínpad
A Besh o droM zenekar ismert és elismert szereplő a zenei palettán. Húsz éve járják a világot, bizonyítva, hogy szükség van egy sehova sem maradéktalanul besorolható bandára.
Nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus és dallamkavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel. A néptáncosok hőn szeretett lelazítói, az értelmiségiek kedvenc népzeneközvetítői, a népzenészek irigyelt rockerei, az adatközlők legpimaszabb feldolgozói. Turnébuszuk Európa valamennyi benzinkútját megjárta, a nemzetközi repülőterek jelentős részét bekötött szemmel is felismerik. Fesztiválok születésénél, temetésénél muzsikáltak. Fiatal zenekaroknak tartották a fáklyát, nagy öregektől vettek át stafétát. Lassan útjuk feléhez érnek, lelkesedésük nem lankad, egy-egy zenei viccért nem kell a szomszédba menniük, bátran keverik a zenei koktélokat, látszólag össze nem illő ízeket honosítanak meg úgy, hogy a gyanútlan kóstoló újra és újra, még és még akar. Húsz év nem a világ, de jó érzés tudni, hogy felnőtt egy generáció, akinek a Besh o droM nélkül nem volt világzene.

június 22. 22.00 Jazzbois
Nagyszínpad
A Jazzbois egy fúziós jazz-hip hop trió Budapestről, Molnár Bencze (billentyű), Sági Viktor  (basszusgitár), Czirják Tamás (dob) felállásban. A Blunt Shelter Recordnál megjelent debütáló kiadványuk, a Jazzbois Goes Blunt hatalmas utat járt be hazai és nemzetközi vizeken egyaránt, felborzolva mind a jazz-hip-hop fúziójának kedvelőit, mind az új hullámos jazz mesterek hangzásvilágát. Munkásságukra több szerkesztő is felfigyelt, jelenleg is hallható egy kaliforniai mc-vel, Kid Abstrakt-al közös számuk, a Jazz Rap playlisten, de a Soulection atyja, Joe Kay is gyakran pörgeti őket, sőt a kortárs jazz egyik bástyájaként számon tartott Brownswood kiadó listáján, illetve az ide köthető legendás worldwide.fm-en is több ízben voltak hallhatóak. A streameken túl pedig a fellépéseken keresztül lehet igazán érezni azt az elképesztő energiát, ami jellemzi közös hangzásvilágukat. Felejthetetlen zenei élményt nyújtanak minden egyes koncerten. Igazi, vérbeli zenészek.

június 23. csütörtök

június 23. 18.00 Meg egy cukorka
Kisszínpad
Budapesti pop’art rockzenekar. Dalszövegeik személyes hangvételűek, fontos és aktuális témákkal foglalkoznak, megszólalásuk mégis könnyen befogadható, alapvetően gitárzenékre jellemző hangszerelésű.
A formációt Hárs Barna és Mihályi Dávid alapította 2015-ben. Első felvételüket 2016 szeptemberében adták ki, mellyel rögtön megnyerték a Petőfi Rádió Saját Zenéd versenyét. Több kislemez mellett jelenleg két nagylemezük jelent meg, az utolsó 2021-ben ‘KERESEM’ jelent meg KERESEM címmel. Több dalukat játssza a Petőfi Rádió, és évek óta járják a hazai klubokat, fesztiválokat.
Előzenekarként olyan előadók vendégei voltak, mint a 30Y, Kiscsillag, Elefánt, Hiperkarma, Bagossy Brothers Company, Supernem, Kistehén, Lóci játszik vagy a Kaukázus.

június 23. 21.00 Ganxsta Zolee és a Kartell
Nagyszínpad
Ganxsta Zolee és a Kartel 1995 óta töretlenül jelen van a magyar zenei életben. Persze a tagok is alig idősebbek a zenekarnál: fiatalok, frissek, és csak úgy ontják magukból a hardcore-hiphop slágereket. A sikertörténetüket egyértelműen alátámasztják a rajongók és a közönség reakciói, mely a koncertek alatt bárki számára láthatóvá és érezhetővé válik. Minden alkalommal teljes erőbedobással mutatják meg, hogy milyen az igazi, hamisítatlan Kartel-hangulat.
Figyelem! Csak erős idegzetűeknek! (Szókimondó szövegek!)

június 24. péntek

június 24. 18.00 Mehringer Marci
Kisszínpad
A pécsi kiváló Band On Da Moon frontembere a zenekar feloszlása után szólóprojektbe kezdett. Az X faktor legutóbbi évadjának 4. helyezettje elképzeléseihez új zenei társakat talált, az eredményt hallhatjuk és láthatjuk a fesztiválon.

június 24. 20.00 Anima Sound System
Nagyszínpad
Az Anima Sound Systemet, mely időközben az elsőszámú hazai elektronikus tánczenekarrá vált, Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs alapította 1993-ban.

Legnagyobb erőssége a táncoltatás, az energikus koncertek és a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Mindemellett a koncerteken megmaradt szórakoztató, sok generációnak szóló popzenekarnak.  A produkció különlegességét elsősorban a játékosság és a stílusok keveredése adja: a modern elektronikus tánczene (Switch Me On) mellett jól megférnek a reggae, dub, hiphop és pop (Vigyél el), valamint a zenei kísérletezések, mellyel visszanyúlnak például az erdélyi magyar népzenei gyökerekhez (Kallós). Rengeteg rádiós- és klipslágert tudhatnak magukénak, ilyen például a ’68 vagy a Csinálj gyereket. Európa majd minden fővárosában felléptek már, az egyik legismertebb számuk, a Crossroads klipjét pedig Londonban forgatták.

Az évek során olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a De-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone. Több hazai és külföldi zenészre és dj-re voltak nagy hatással, saját zenekarukon kívül pedig számos zenei projekt producerei voltak, legyen az metál, jazz, hip-hop vagy techno. Dalaikat feldolgozta például a Csík zenekar, ifj Csoóri Sándor, Erik Sumo és Presser Gábor is.

június 24. 22.00 Nihil Chips
A kiváló baranyai zenészekből álló zenekar ízig vérig rockzenét játszik, ők a zenés-táncos rendezvények gitárszaggatói, a Peet együttes gyökerein nőtt igazi bulibanda. Elsősorban feldolgozásokat játszanak, és ugyanolyan jól áll nekik a Red Hot Chilli Peppers, mint az AC/DC vagy akár a Republic.

június 25. szombat

június 25. 11.00 Bóbita Bábszínház: A bűbájos lakat
Kisszínpad
Élt egyszer egy szegény asszony, aki olyan szegény volt, hogy még az egerei is a szomszédba jártak kéregetni. Ennek az asszonynak volt egy fia. Ez a fiú olyan okos volt, hogy túljárt még az ördögök eszén is: elcsente legféltettebb kincsüket, a bűbájos lakatot. Jól is ment a sora ezután a szegény legénynek, még a király lányát is feleségül vette.
Ám az ördög sosem alszik!
Rendező: Schneider Jankó
Játsszák: Papp Melinda és Matta Lóránt

június 25. 18.00 Woodstock Barbie
Kisszínpad
Zenéjük egyedi íze a tagok különböző zenei hátteréből fakad. Pádár Alexandra (ének) elsősorban a jazz, swing és r&b világából érkezett. Horváth Arián (gitár, billentyűk) ősidőktől fogva a sludge-stoner-metál Grizzly gitárosa. Vilczek Áron (basszus) a Grizzly basszusgitárosa és a Run Over Dogs alapító-gitárosa. Gilinger Ádám (dobok) korábban olyan zenekarok dobosa volt, mint a Bohemian Betyars, vagy az Antonia Vai Band.

június 25. 20.00 Oláh Ibolya
Nagyszínpad

A Dal 2022 című televíziós műsort frissen megnyert Oláh Ibolya 2022-ben új dalokkal és nagylemezzel tér vissza. Friss zenekarral és alkotótársakkal, Födő Sándor zeneszerzővel, Hegyi György és Csakmag Vivien szövegírókkal fogalmazza újra magát. A Nem adom el című, tavasszal megjelent nagylemezének címadó felvétele nyerte A Dal 2022-t, az új album pedig ezen a koncertturnén debütál a tőle megszokott őszinteséggel, zenei mélységgel, és elementáris, sodró rock’n’rollal.

Oláh Ibolya autodidaktaként merült el a zenélés és éneklés világában, ösztönös tehetsége hamar meg is mutatkozott, a 2003-as tehetségkutató második helyezettje lett. Ritka mélységű, karcos, de erővel teli hangja generációja egyik legizgalmasabb énekesévé tette, akinek már 2004-es első lemezét (Egy sima, egy fordított) félig a Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzőpáros, félig Novák Péter írta. Az egy évvel későbbi második album (Édes méreg) beharangozó dala, a Magyarország az egyik legnagyobb slágere lett. Oláh Ibolya közben színházi és filmes szerepekben is sikerrel próbálta ki magát (sőt, korábban labdarúgóként is), 2010-ben pedig harmadik albuma is megjelent, az El merem mondani már címével is jelezte, hogy az életéről, érzéseiről és az előző évek történéseiről szólnak dalai. 2018-ban aztán ismét Presserrel dolgozott, hogy a 28 dalos Voltam Ibojka című könyv-cd anyagát nagyobb részben kortárs költők versei adják. A számos rangos díjjal kitüntetett énekes tavasszal megjelent ötödik lemezét a Födő Sándor által komponált és hangszerelt dalok uralják, Oláh Ibolya pedig pályájuk csúcsán járó zenészeivel olyan gitáralapú, világzenei elemeket is vegyítő pop-rockzenét ad elő, amelynek őszintesége mindig is jellemezte pályáját.

Oláh Ibolya – ének
Födő Sándor – billentyűs hangszerek, ütőhangszerek, vokál
Csókás Zsolt – gitár, vokál
Papesch Péter – basszusgitár
Kottler Ákos – dob, vokál
Cserta Balázs – szaxofon
Hámori János – trombita

június 25. 22.00 DJ-set
Nagyszínpad

június 26. vasárnap

június 26. 11.00 Pepita család – gyerekkoncert
Kisszínpad

június 26. 18.00 4 évszak – Bolba Éva, Karosi Júlia, Vörös Niki és Bencze Alma estje
Kisszínpad:
A négy évszakot zenével megelevenítő koncerten – ami kivételesen nem Vivaldiról fog szólni – négy kiemelkedő énekesnő működik közre. Négy élvonalbeli énekesnő mindegyike megtestesít egy-egy évszakot. Így hozza el a tavaszt az életvidám, kicsattanó jókedvet árasztó Bolba Éva, Karosi Júlia idézi fel csodálatos hangjával a nyár melegét, annak érzékiségét és kiteljesedését, Vörös Niki az ősz színpompáját, versfakasztó szépségét és egyben csendes szomorúságát énekli meg, míg Bencze Alma a téli napok otthoni melegét, családi vidámságát, a hulló hó békéjét.

Zenekar:
Cseke Gábor – zongora, Bögöthy Ádám – bőgő, Jeszenszky György – dob

június 26. 20:00 Anna and the Barbies
Nagyszínpad

Az extrém és vagány Anna and the Barbies formációt már senkinek sem kell bemutatni: az országot folyamatosan járó zenekar a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
Pásztor Anna és bandája minden koncertet úgy nyom le a színpadon, hogy a közönség átérezze kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegeiket, lüktető és magával ragadó rockos ütemeiket. A fülbemászó refrénjeiket ezrek éneklik velük. Jó példa előbbire a Márti dala című slágerük, amit több mint 10 millióan láttak a YouTube-on és az egész ország ismeri már.

június 26. 22.00 Déli Fekvés Rádió DJ set
Nagyszínpad
A pécsi online rádió fesztiválzáró zenei setje.

Sétatér Fesztivál Pécs 2022

Szólj hozzá!
Hirdetés

U20 női kézilabda vb 2022 – infok itt

Tiszaújváros strand belépő árak 2022 – infok itt