in

Szenes Iván Emlékkoncert 2015: infok, fellépők

Szeptember 13-án a józsefvárosi Rezső téren jön a Szenes Iván Emlékkoncert 2015.

Szenes Iván egykori otthona mellett tartanak ingyenes emlékkoncertet a neves dalszövegíró, zeneszerző halálának ötödik évfordulóján, szeptember 13-án a józsefvárosi Rezső téren.

A koncert helyszíne a józsefvárosi Tisztviselőtelepen található Rezső tér, melynek egyik házában Szenes Iván – sőt, már szintén zeneszerző édesapja is – dolgozott egész életében, így a két művész otthonában egykor olyan alkotótársak, előadók fordultak meg, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Fényes Szabolcs, Honthy Hanna, Latabár Kálmán, Feleki Kamill, Bodrogi Gyula, Kabos László, Törőcsik Mari és Hofi Géza – emlékeztetett az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szenes Iván lánya, az emlékkoncertet szervező Szenes Andrea.

Mint a közlemény felidézi, Szenes Iván nevéhez mintegy száz zenés színdarab, tucatnyi film, tévéműsor, operett és több mint kétezer dal fűződik, köztük olyan slágerek, mint a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Kislány a zongoránál, a Nem csak a húszéveseké a világ, a Mindenkinek van egy álma, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni vagy a Szeretni bolondulásig.

Fellépnek Koós János, Vastag Csaba, Voith Ági és Bodrogi Gyula, Mészáros János Elek, Postás Józsi, Nyári Edit és Nyári Alíz, Zsédenyi Adrienn, Rakonczai Viktor, Aradszky László, a 3+2, Wolf Kati, Apostol együttes, és Zalatnay Sarolta fellépésével.

A műsorvezetők – Bodrogi Gyula és Szenes Andrea – pedig a dalok közötti szünetekben Szenes Ivánról szóló történeteket idéznek fel.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Megható! Bubik István színészre emlékeztek

Legendás tévés: Antal Imre