in

Szilágyi János: “Mindig magamat adtam”

Szilágyi János a magyar rádiózás egyik legnagyobb harcosa. Először kirúgták, aztán visszavették a Magyar Rádióba, nem volt hajlandó lakatot tenni a szájára, ezért egy ország követte műsorait.

A Felforgatók adásából kiderül, hogy szerencsére Szilágyi János jellegzetes orgánuma, csillapíthatatlan kíváncsisága és humorérzéke az elmúlt húsz évben semmit sem változott.

A mai fiatalok már nem nagyon hallhatták Szilágyi Jánost munka közben. Bánhatják! Ami ma Sebestyén Balázs, az volt régen a magyar rádióban “A” Szilágyi.

Egy gátlástalan, őszinte, önazonos figura, akire nem lehetett nem odafigyelni. Aki milliókat ültetett le a készülék elé. Pedig annak idején kirúgták a Magyar Rádióból, és nemcsak hogy kirúgták, de “utána is nyúltak”. Egészen Veszprémig, majd Győrig kellett mennie ahhoz, hogy legalább az újságírás terepén maradhasson, ha már a rádiózást elvették tőle. Aztán évekkel később mégis ő lett az egyik legismertebb rádiós.

A beszélgetésből kiderül, hogyan került vissza a Magyar Rádióhoz, hogyan tüntetett a rendszer ellen, miért haragszik a szüleire, és hogy van-e az a pénz, amiért változtatna a stílusán. Ami egyébként végtelenül egyszerű: ő pont úgy viselkedik a mikrofon mögött, mint a stúdión kívül. És bármit megkérdez! Képes átmenni az utca másik oldalára, majd kérdőre vonni egy vadidegen férfit, hogy mégis mióta és miért festi a haját. Bátorság ez?

Szilágyi János erről is kifejti a véleményét a Felforgatók epizódjában.

Hallgasd meg a Szilágyi János beszélgetést ITT!

Szólj hozzá!
Hirdetés

Ajánljuk! Máté Péter ’75 emlékkoncert lesz szombaton

Így énekel Szilágyi János