in ,

Szülei emléke előtt tiszteleg a legendás magyar sztárdobos

Ötezer fotót nézett végig a Hungária, a Dolly Roll és a Step együttesek legendás dobosa, amíg a szülei emléke előtt tisztelgő “Szerelmi történet” című nagykoncertre készült. Zsoldos Imre trombitaművész – aki idén lenne 100 éves – és Sárosi Katalin táncdalénekes egykoron az ország legnagyobb sztárjai voltak, ahogyan később a gyermekük is az lett a maga műfajában, amikor legendás korszakok legendás mérföldköveit alapozta.

„Mindig mondom, hogy én egy régebbi és a mai világ között vagyok egy híd. A szüleim által tökéletesen benne voltam abban a világban, amiben még főnököm, Fenyő Miklós és generációja sem volt benne. Ugyanakkor azonban a nagy idők nagy tanúi már kétségtelenül Fenyőék voltak, nem én. Magam csak részese voltam ennek. A szüleimnek szánt emlékkoncert teljes mértékben azt a fajta régi érzést és azt az időszakot fogja megidézni, amelyről fentebb beszéltünk. Az előkészületek miatt már hónapok óta ennek a világnak a bűvöletében élek. Tavasszal 5 hatalmas koffert tártam fel és körülbelül 5000 fotót néztem végig. Csináltam is a házamban egy kiállítást belőlük, órákig nézegetem őket minden nap. A fénykép és a dalok válogatását is megsirattam. Ez a koncert nagyon visszaforgatta nekem az idő kerekét. Találtam régi leveleket, amit apukám írt anyukámnak, és fordítva, szívbemarkoló sorokat olvastam” – meséli Zsoldos Dedy egy vele készült mélyinterjúban.

Dedy a szülei emléke előtt tiszteleg szeptember 4-én 19 órától a Dohány utcai Zsinagógában megrendezésre kerülő „Szerelmi történet” című nagykoncerttel. Ezen az estén országos hírű művészek, sztárfellépők emlékeznek a halhatatlan művészházaspárra.

A műsorban fellép Bodrogi Gyula, Bódy Magdi, Csonka András, Király Viktor, Klein Judit, Szulák Andrea, Veres Mónika Nika, Voith Ági. Konferál Nádas György. Közreműködik egy 11 fős zenekar és kórus, amely külön az erre az alkalomra írt hangszereléssel készül a koncertre.

Zsoldos Dedyvel Sándor András készített mélyinterjút, amelyben a zenész részletesen is mesél a régi időkről, és egyben a jelenről is sok titkot megtudhatunk a sztárzenész jelenlegi mindennapjairól. Mesél a legendás együtteseivel eltöltött hőskorszakokról, no meg a mostani életéről, amikor – több más formációja mellett – Fenyő Miklóssal járja az országot.

A teljes interjút ide kattintva olvasható:

http://melyinterjuk.hu/zeneszek/ZsoldosDedy

 

Szólj hozzá!

Szécsi Pál – Józsi néni

Érdekes fellépés! Az Edda Művek itt még nem zenélt