in

Születésnapján köszöntötték az Oscar-díjas magyar operatőrt

Hirdetés

Számos barátja, tisztelője köszöntötte Zsigmond Vilmost, az Oscar-díjas operatőr nyolcvanötödik születésnapjának tiszteletére rendezett fogadáson a Ludwig Múzeum Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállításán.

Áder János köztársasági elnök – Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója által felolvasott – levelében a világhírű fotográfushoz, Brassaihoz hasonlítva “eleven szemnek” nevezte az operatőrt.

Az államfő hangsúlyozta: az ünnepelt a kortárs film- és fotóművészet egyik legismertebb, egyedi látásmóddal rendelkező alkotója. “Fénnyel és színnel írja a vászonra mindazt, amit a szó nem képes kifejezni”.

Orbán Viktor miniszterelnök levelében arról szólt, hogy Zsigmond Vilmos kalandos életútjában a tehetség és a szerencse egyaránt szerepet játszott. A kormányfő emlékeztetett azonban arra is, hogy a sikerhez vezető út nem csak szerencsével van kikövezve.

A miniszterelnök köszönetet mondott azért, hogy Zsigmond Vilmos hatalmas szakmai tudásával a magyar operatőröknek segít tehetségük kibontakoztatásában.

Zsigmond Vilmos felidézte: gyerekkorában sokszor elképzelte, hogy fényképész lesz, így most régi álma válik valóra azzal, hogy a Lumúban nagykiállítása nyílhatott. Hozzátette, külön megtiszteltetés, hogy a kiállításra nem az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon került sor.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Budavári Palotakoncert 2015: íme a fellépők névsora

Lukács Sándor kapta a rangos elismerést