Közeleg a Valentin nap, és sokaknak okoz fejtörést, milyen finomsággal tudná meglepni tejérzékeny kedvesét a szerelem ünnepén. Azonban ez ma már senki számára nem okozhat problémát, hiszen a tejtermék-helyettesítő ToTu termékcsaláddal minden „eredetileg” tejes finomság elkészíthető. Íme két recept, hogy még édesebbé tegyük a közös ünneplést!
Puding ToTu itallal
Hozzávalók:
1 csomag tetszőleges ízű pudingpor
4 dl ToTu ital
3-4 dkg cukor vagy eritrit/xilit ízlés szerint
Elkészítés:
3 dl ToTu italt és a cukrot vagy édesítőt forraljuk fel. A pudingport, 1 dl ToTu italt simára keverjük, majd a forrásban lévő ToTu italt lehúzzuk a tűzhelyről, és ehhez öntjük a pudingporos keveréket, csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, a formából könnyen kifordítható, és már fogyaszthatjuk is.
Szirnyiki – az orosz túrós palacsinta újragondolva
Hozzávalók:
50 dkg ToTu
6 evőkanál eritrit vagy xilit
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília-kivonat
Fél citrom reszelt héja és leve
4 tojás szétválasztva
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A ToTut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük, és összeturmixoljuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és hozzáforgatjuk a ToTus tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a ToTus lisztes keverékhez. Felmelegítünk egy serpenyőt, és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe, és ellapítjuk őket. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.
Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek