in ,

Telex hírek ma – íme a Telex.hu legújabb hírei

Telex hírek ma – íme a Telex.hu legújabb hírei.

Telex.hu internetes hírportál, amelynek kiadója a Van Másik Kft.

A Telex.hu indulásáról szóló tervet 2020. szeptember 4-én jelentette be Munk Veronika, a Telex.hu főszerkesztője. A kiadó cég tulajdonosa és ügyvezetője Kárpáti Márton. Munk és Kárpáti 2020 júliusáig az Index.hu főszerkesztő-helyettesei voltak.

Az ezt követő egyhónapos felkészülési időszakban a Telex honlapján az elérhető erőforrások mobilizálása történt, valamint egy egyperces videofelvétel volt látható, amelyben Munk bemutatta a tervezett sajtóterméket és a leendő olvasók támogatását kérte.

A hírportál felállításának hátterében az állt, hogy 2020 augusztusában viharos körülmények között távozott az Indextől a főszerkesztő, annak két helyettese, és mintegy 90 munkatárs, mert úgy találták, az Index megváltozott tulajdonosi körével nem tudnak együtt dolgozni.

Az induláskor a Telexet az Index volt munkatársai készítették, bár az Indextől távozottak közül nem mindenki csatlakozott a Telexhez. A Telex közadakozásból indult el, de a tervek szerint később zártkörű részvénytársasággá alakul, és előfizetéses modellben működik majd.

A hírportál végül 2020. október 2-án indult el.[4]

Telex hírek ma

Szólj hozzá!

Kombiné szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Nehir – A szerelem arcai 1. évad, 88. rész videa