Törőcsik Mari CD-k, kiadványok – rendelés, vásárlás

Hirdetés

Összeállításunkban azokat a netes forrásokat szedtük össze, ahol Törőcsik Mari kiadványokhoz tudsz hozzájutni.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Mari a legtöbbet díjazott magyar színésznő.

Összeállításunkból Törőcsik Mari kiadványokhoz juthatsz hozzá.

Jó válogatást kívánunk!

Körhintamenet

A Kossuth-díjas színművésznő páratlanul őszinte vallomása pályájáról, sorsáról. A kötetben megszólalnak világhírű kortársai, akik Törőcsik Marihoz fűződő viszonyukról vallanak.

A gazdagon illusztrált interjúkötetet a pályatársak (színészek, rendezők) megható vallomásai teszik még különlegesebbé.

Szabó G. László – Körhintamenet – Beszédes könyv Törőcsik Mariról

Bérczes László könyve életútinterjú

Beszélgetés Kovács nagyapa mozijáról és a Nagykert rózsafáiról, a pélyi templom oltáráról és a velemi diófáról, a cannes-i életműdíjról és a szomszéd Margitkáról, az angolkisasszonyokról és a főiskolai felvételiről, mesterekről és pályatársakról. Majorelvtárs és Zsótér Sándor, Grigorij Konszkij és Anatolij Vasziljev, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila itt ugyanolyan súllyal esik latba.

Beszélgetés Törőcsik Mari szüleiről, testvéreiről, gyermekeiről, szerelmeiről, férjeiről és az örök társról, Maár Gyuláról, akivel egyszer majd a Fekete-tengerben fognak találkozni

Beszélgetnek, sört pattintanak, és örülnek, hogy süt a nap. Törőcsik Mari fesztelenül mesél, és mindketten tudják, mi is tudjuk, hogy az emlékezet néha botlik, szalajt. Nem is az itt a lényeg, hogy napra pontosan mi történt ennek a rendkívüli művésznek az életében, hanem ahogy Bérczes László mondja

azt keressük, ki az az ember, akit Törőcsik Marinak hívnak. Hogyan él, hogyan közlekedik az emberek között, hogyan gondolkodik. Hogyan tekint a világra. Sőt, bármilyen önző szándék, arra hívom az olvasót, hogy Mari tekintetével nézzen a világra, amikor ezzel a könyvvel találkozik. Azért akarom ezt, mert szerintem jó dolog így nézni a világra. Az az egyszerű mondat jut eszembe, amit Zsótér mondott a Brand kapcsán. Megmutatni egy embert. Ezt akarom. Egy embert, akit érdemes megmutatni.

Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve

Törőcsik Mari kedvenc Pilinszky versei – Hangoskönyv

Még több Törőcsik Mari kiadvány

Még több Törőcsik Mari kiadvány, CD, bakelit, kazetta ITT

A Vatera egy nagyszerű online piactér, ahonnan szintén tudsz beszerezni Máté Péterkiadványokat. Érdemes belesni és válogatni.

Hirdetés

Szólj hozzá!