in

Tudtad ezt Hofi Gézáról?

Hirdetés

Hofi Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. – tények, amit mindenki ismer ám, de jöjjön egy érdekesség Hofi Géza humoristáról, amit kevesen tudnak.

Hofi Géza nem tartotta magát művésznek

“Boldog lennék, ha soha nem tekintenének művész úrnak. És nem az úron van a hangsúly, hanem a művészen. Mert ha már így komolyan beszélgetünk erről: – szerintem semmi művészet nincs abban, hogy az emberek véleményét elmondom itt vagy a rádióban, vagy a Mikroszkóp Színházban.” – kezdte válaszát Vitray Tamás műsorában.

“Ugyanis – ahogy a költő mondja – saját fájdalom, saját öröm nincs benne, hanem csak az utca érzésvilága. A külvárosi utcáé is, meg a belvárosi utcáé is, ahol élünk. Ami ott zajlik, ami ott jön, ami ott jópofa, vagy keserű, vagy kritikus megjegyzés, vagy reagálás: én azt mondom el. Annyi ember van, akinek véleménye lenne. Ők ide mind nem férnek be. Tehát nyilvánvaló: ha én idejövök, akkor erről kell beszélni, mert különben miért beszélnék.” – zárta Hofi Géza.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Skorpió – A rohanás

Folytasd Halász Judit nagy slágerét – megy a 8 helyes válasz?

Folytasd Halász Judit nagy slágerét – megy a 8 helyes válasz?