in

Tusványos 2024. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – időpont, fellépők, program, infok

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) egy nemzetközi esemény, amely minden évben júliusban kerül megrendezésre a romániai Tusnádfürdőn. A rendezvény célja, hogy a határokon átnyúló együttműködés és a politikai párbeszéd fórumaként szolgáljon, szembeállítva a magyar és a román szempontokat közérdekű kérdésekben.

A Tusványoson megrendezett előadások és panelbeszélgetések széles spektrumot ölelnek fel, beleértve a politikát, a gazdaságot, a kultúrát, a társadalmat, a környezetvédelmet és az oktatást. A rendezvényen részt vesznek hazai és külföldi politikusok, szakértők, tudósok, diákok és civil szervezetek képviselői.

A Tusványos egyben egy közösségépítő esemény is, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással, és tapasztalatot cserélhetnek. A rendezvényen számos kulturális és szórakoztató program is várja a résztvevőket, például koncertek, táncelőadások, filmvetítések és sportesemények.

A 2024-es Tusványosra július 23-28. között kerül sor. .

Július 23., Kedd, 22:00 óra – Bagossy Brothers Company – Nagyszínpad

Íme néhány érdekesség a Tusványosról:

  • A rendezvényt 1990-ben alapították, és azóta minden évben megrendezésre kerül.
  • A Tusványos az egyik legnagyobb magyar rendezvény Romániában.
  • A rendezvényre minden évben több tízezer ember érkezik Magyarországról és a világ más részeiről.

A Tusványos egy remek alkalom arra, hogy megismerjünk más magyarokat, és tájékozódjunk a magyarság helyzetéről a Kárpát-medencében.

Szólj hozzá!

A bíbor legmélyebb árnyalata – Glenn Hughes (nap)szemüvegén át

Valóvilág 12 6. rész videa, teljes adás online – nézd vissza