in

Valami történik velünk – Eddig kiadatlan felvétel került elő Somló Tamástól

Július 19. – Somló Tamás halálának évfordulója. Egy archív felvételekből készült videóval és egy, eddig kiadatlan dallal is emlékezhetünk rá.

A Valami történik velünk című dal, melyet Bornai Tibor 2002-ben írt, eredetileg filmzene lett volna. Egyben ez a két zenész együttműködésének utoljára napvilágra került lenyomata, melyet az Ultramarin Stúdióban vettek fel, tizennégy évvel Somló Tamás halála előtt.

A legtöbb hangszeren Bornai Tibor játszik, a dob Szurok Ádám nevéhez kapcsolódik, a harsona Bornai Szilveszter, gitáron pedig Sipeki Zoltán hallható. A dal az ECDC terjesztésében jutott el kizárólag a digitális zeneáruházakba, fizikai formátumban nem kapható!

Bornai Tibor az alábbiakat mondta el a dal kapcsán:

“Tomi hangját mindig jó újra hallani, és ezt a dalt még alig ismerik az emberek. Biztosan ő is örül ott fent, hogy most nyilvánosságra kerül. Volt egy filmzene-felkérésem. Sokat dolgoztam vele, végül a rendező mégis azt mondta, nem tetszik neki, amit csináltam és a dologból nem lett semmi. Addigra viszont már felvettük. Ő ilyen volt. Szerződés nélkül, pénz nélkül, csak, mert megkértem, jött és énekelt. Tudta, ha rajtam múlik, minden rendben lesz. Nem rajtam múlt, hogy a dal nem került a közönség elé. Bekerült sok más dalom közé az archívumba, amelyek mind arra várnak, hogy egyszer talán napvilágra kerülhetnek. Ezek között bogarászva találtam meg ezt. Valami történik velünk…. Hát igen. Valami, ami előbb-utóbb valamennyiünkkel megtörténik. Bár a szövegét még akkor írtam, amikor minden rendben volt, most olyan, mintha tegnap írtam volna. Soha nem gondoltam, hogy ez lesz az utolsó, közönség elé kerülő közös munkánk Somló Tamással.”

A zenész szavait akkor lehet igazán megérteni, ha az ember meghallgatja a dalt. Az ilyeneket illetik oly’ gyakran a hidegrázós jelzővel, Bornai Tibor azonban nem szeretné túlmisztifikálni, egyszerűen csak úgy gondolta, hogy méltó megemlékezés lenne a dal közzététele mindazok számára, akik kedvelték Somló Tamás munkásságát, s akitől tavaly július 19-én kellett végleg elbúcsúznunk.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Republic – Még egyszer nyár

Könnyfakasztó nyilatkozat: “Új hangszert is vásároltunk Jimmynek”