in

Elhunyt Miskei László

Életének 79. évében váratlanul elhunyt Miskei László festőművész, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének alelnöke.

– Miskei László tevékenysége azért volt kimagasló, mert az interdiszciplináris gondolkodás képviselője volt. Fontos volt számára a művészet összhangzattana, a művészeti ágak együttgondolkodása, együttes megszólaltatása. Egész munkásságát ez határozta meg. Ezt a gondolkodást képviselte a festészetben, a környezetesztétikában, és a Budapesti Műszaki Egyetem oktatójaként is – mondta a művészről az mno.hu-nak Simonffy Márta. Miskei László alelnökként számos kiállítást szervezett a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége tagjainak.

1956–61 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult.

Alkotói munkásságát a táblakép, az épített környezettel kapcsolatos műfajok, muráliák, a színes környezet és információs rendszerek tervezése területén fejtette ki.

Az 1980-as évektől az építészettel összefüggő képzőművészeti műfajok foglalkoztatták.1992 óta részt vett a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán a színdinamikai szakmérnökök képzésében.

Számos köztéri mozaikot, burkolatot, tűzzománc képet tervezett, részt vett például a Déli pályaudvar porcelánburkolatának tervezésében, és a budapesti metróban is található tűzzománc képe.

Szólj hozzá!

Ismét retro termékek akciója a Lidl boltokban

102 éves a magyar olimpiai bajnok, Tarics Sándor