in

Vecsési káposzta fesztivál 2022 program – infok itt!

Szeptember 24-25-én lesz a XX. Vecsési Káposztafeszt.

A jubileumi, huszadik fesztiválon a hagyományőrző zenés, táncos és gasztronómiai programok mellett, számos közismert előadó koncertje is várja a vendégeket.

Látványos Szüreti felvonulás lesz a Káposztafeszten

Egy igazán impozáns, hangulatos eseményt tekinthetnek majd meg az érdeklődők a XX. Vecsési Káposztafeszten. A „Tovább élő sváb hagyományok” programsorozat keretében, ezúttal a Szüreti felvonulást mutatják be a helyi fiatalok.

A településünkön élő német nemzetiség hagyományainak bemutatása a Vecsési Káposztafeszt egyik fontos küldetése. A rendezvényen kiemelkedő programként kap szerepet az elődeink által ránk hagyott, még ma is élő tradíciók felidézése.  Egyre több fiatal tartja fontosnak, hogy ősei hagyományait mások is megismerjék.

Az elmúlt években a Sváb esküvő, a Rétesevés és az Aratóbál felelevenítése után ebben az évben a szürethez kapcsolódó hagyományokba nyerhetünk betekintést.

Idén is környezetbarát lesz a Káposztafeszt

Közeledik a XX. Vecsési Káposztafeszt.

A szervezők a parkolóhelyek számának növelésével, kisvonat és retrobusz járatokkal, valamint az illemhelyek számának növelésével, pelenkázóhelyiségek kialakításával igyekeznek a látogatók minden kényelmét kiszolgálni.

Bővebb: Vecsési káposzta fesztivál 2022 program

Szólj hozzá!

Kutatók Éjszakája 2022 – infok itt!

Az érzelmek tengerén 2. évad 26. rész magyarul videa – nézd vissza online