Zalatnay Sarolta: “ha elfogadják a dalomat, Japánba utazom. “

Hirdetés

Dunántúli Napló 1972-ben kérdezte Zalatnay Saroltát. Mutatjuk a cikket.

Mindenki ismeri. Megfordulnak utána, összesúgnak mögötte az utcán: Nézd, ott a Zalatnay. lúitűnően énekel es roppant csinos. Cini — sztár. Sztár, de arcán nyoma sincs ez ezzel járó fáradtságnak. Pedig tegnap este Pécsről rohant Mohácsra, ott tartották a Fuss, hogy utolérjenek! című filmje báranyai bemutatóját, utána Mohácsról vissza Pécsre, ahol ugyancsak tegnap este lépett fel.

A Locomotiv GT-vel és o Mini együttessel hathetes turné keretében járják az országot. Felléptek minden nagyobb városban és a Balaton körül. Előtte Jugoszláviában járt, ahol a spliti fesztiválon nagy sikert aratott. Megnyerte a fesztivált.

– Jugoszláviában – éppúgy, mint nálunk — minden évben megrendezik az ország tánc- daIfesztiváIiát – mondta Zalatnay Sarolta. — Ezen a fesztiválon három évvel ezelőtt lépett fel utoljára magyar énekes. A ‘kétnapos fesztivál első napján a jugoszláv énekesek szerepeltek, a második napon pedig a nemzetközi mezőny. A dalokat és az énekeseket egy húsztagú nemzetközi zsűri, egy htisztagú újságíró zsűri, egy húsztagú, más-más városból, „eurovíziós rendszerben” jelentkező zsűri bírálta el. Tizenhármas sorszámmal versenyeztem, s Presser— Adamis: Miért mentél el? című dalát adtam elő angol nyelven. A dal és az a fehér magyaros ruhám, amelyben tavaiy az itthoni fesztiválon léptem fel, nagy sikert aratott. Az abszolút első helyre kerültem, s a legjobb szöveg, a legjobb zene és a legjobb előadás alapján megnyertem a fesztivált, az „Aranyvitorla” díjat. Nagyon örülök a sikernek, mert magyar dal, magyar énekes még sehol a világon nem kapott ekkora elismerést.

– Miért nem indult idén a magyar táncdallesztiválon?
— Meg sem próbáltam jelentkezni, s ennek nagyon „egyéni” oka von. A tavalyi győzelem túl szép volt, azt szeretném, ha így maradna meg…

— A közeljövő tervei?
— Most készült el a harma dik nagylemezem, a címe „Álmodj velem”. Ebből ősszel készítünk egy tv-showt. A mostani táncdalfesztivál gálaestjén kapom meg a tavalyi győztes dalért, a „Fák, virágok, fényért” az aranylemezt, majd mindjárt másnap Münchenbe utazom az olimpiára, ahol egy nemzetközi rádióműsorban lépünk fel Koncz Zsuzsával, Máté Péterrel és az Ex Antiquis együttessel közösen. Münchenből Jugoszláviába, Csehszlovákiába, Hollandiába, az NSZK-ba, Svájcba és Olaszországba utazom. Ebben a hat országban lemezre veszik a spliti győztes dalt. S végül az őszre van még egy tervem: beneveztem a tokiói Yamaha fesztiválra — amelyiken tavaly a Locomotiv GT is részt vett —, s ha elfogadják a dalomat, Japánba utazom.

Tegnap este zúgott a taps a szabadtéri színpadon. Cini énekelt. Cini. Ilyen bizalmas megszólítás csak annak az énekesnek jár, akit szeretnek . ..

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super