in

Zenthe Ferenc 2006 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Zenthe Ferenc 2006 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Zenthe Ferenc, a Nemzet Színésze, egy olyan ember volt, akinek hatalmas hatása volt nem csak a magyar színházművészet, hanem az egész ország kulturális életére.

Zenthe Ferenc 86 éves korában hunyt el, de hagyatéka tovább él mindazokban, akik valaha is találkoztak vele vagy látták művészetét a színpadon, a filmvásznon vagy a televízió képernyőjén. Az ország gyászolta őt, mert ő nem csupán egy színész volt, hanem egy olyan művész, aki mélyen belevitte magát minden szerepébe, és elvarázsolta a közönségét.

Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színészként Zenthe Ferenc elérte a színjátszás csúcsát. A magyar színház és filmvilág elismert szereplője volt, és számtalan emlékezetes alakítást hozott létre. A Tüskevár és a Bors filmekben, valamint Taki bácsiként a Szomszédok sorozatban olyan karaktereket alkotott, akik örökre az emberek szívén maradnak.

Azt a kiváló művészt, akit a Nemzet Színésze címmel ismertek el, nemcsak a tehetsége, hanem az emberiessége és az alázata tette különlegessé. Zenthe Ferenc mindig hű maradt a színházhoz és a nézőkhöz, és ez a hűség és elkötelezettség élt benne minden nap, minden előadás során.

Zenthe Ferenc emléke továbbra is él, és szíveinkben örökké tart.

Emlékezzünk rá méltósággal és tisztelettel, és hálásak legyünk érte, hogy életünk részévé tette a művészetét és az alakításait.

Zenthe Ferenc, sosem feledünk téged.

Szólj hozzá!

Szécsi Pál, Fenyvesi Gabi – Az én szerelmem

Az élő népművészetet mutatja be a hétvégi Veszprém Folk fesztivál