Zorán CD-k, kiadványok – rendelés, vásárlás

Hirdetés

Zorán CD-k, kiadványok – rendelés, vásárlás.

Összeállításunkban azokat a netes forrásokat szedtük össze, ahol Zorán kiadványokhoz tudsz hozzájutni.

Sztevanovity Zorán Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szerb származású magyar előadóművész, énekes, gitáros, zeneszerző,

Jó válogatást kívánunk!

Zorán 34 dal

Zorán 1977-től napjainkig tartó munkásságának esszenciáját gyűjtötte csokorba “34 dal” című lemezén.

Ezek a dalok nem csak a jól ismert slágerek, ezek a dalok egytől egyig Zorán és a közönség igazi kedvencei, ezek a dalok egyedi hangulatukkal magával ragadják a hallgatóságot, és talán ezek a dalok kerültek legközelebb a legendás énekes és rajongóinak szívéhez.

A lemezen vegyesen találhatók stúdió- és élőfelvételek, a dalok egymásutániságának szokatlansága pedig a dalszövegek új olvasatának lehetőségét teremtik meg.

A kuriózumnak számító felvételek mellett azonban Zorán további különlegességekkel is kedveskedik, ugyanis ráadásként két olyan dal is felkerült az albumra, amit eddig még soha nem hallhattunk az énekes előadásában. Az LGT “Magyarország” című dala vagy a fiatalon elhunyt Kaszás Attila előadásában elhangzott “Még egy” című mű hamisítatlan Presser-Dusán szerzemények.

Zoránt művészi igényessége és rendkívüli előadói képessége teszik utánozhatatlanná, ennek példaértékű darabja a duplalemezes, Super Jewel Box csomagolásban megjelenő album, amelyben benne van minden, amit úgy hívunk “Zorán”.

Zorán 34 dal  1. CD-n található dalok listája:

Az élet dolgai
Ha hinnél valamiben
Nekem nem elég
Majd egyszer…
A nő
Emlékek bálja
Üzenet
A hídon
Ne várd a májust
Hé, ‘67
Hadd legyen
Üres bölcsőt ringat a Hold fénye
Utolsó cigaretta
Egészen egyszerű dal
Szép holnap
Záróra
34. dal
Csak a szerelem

Zorán 34 dal  2. CD-n található dalok listája:

A szerelemnek múlnia kell
Így alakult
Apám hitte
Volt egy tánc
Valahol mélyen a szívemben
Penitencia
Ahogy volt, úgy volt
Sohase higgyetek a szemeteknek
Adj valamit!
Az ünnep
Boldog idő
Jó így
De nincs béke (Sed non est pax)
Több mint félszáz év
Még egy
Magyarország

Zorán 34 dal – 2 CD

Zorán: Körtánc – Kóló

Közel 5 év és 14 stúdióalbum után 2011-ben a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-gitáros új albummal jelentkezett, Körtánc címmel. A lemez alcíme a Kóló elnevezést kapta, amely egy balkáni néptánc, ezzel is jelezvén Zorán szerb származását. A művész zenei munkássága alatt először nyúlik vissza gyökereihez ezzel az albummal.

A dalok többsége a Zoránnal évtizedek óta együtt dolgozó szerzőpár, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán alkotása. Presser számai közül különösen szívbe markoló a nyitószám, a „Ballada a mamákról”, bár minden dal őrzi a korábbi közös dalok hangulatát, ugyanakkor nem kevés bennük az újszerűség, több a ritmus (Törjön a csend). A „Kóló” felfogható az egész album mondanivalójának.

Az igen lendületes „Mikor növünk fel” zeneszerzője maga Zorán, egynek (Esküvő) Jávori Ferenc Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója és vezetője a szerzője, aki zongorázik is a lemezen. Zorán most először dolgozott együtt Fegyával, akit bár meglepett a megkeresés, de nagy örömmel fogadta.

Zorán saját dala is hallható a lemezen. Eddig is írt dalokat, de számára mindig fontosabb volt, hogy a lehető legjobb dalok kerüljenek a lemezekre. Minden dal szövegét Dusán írta. A szövegek esetében is fordult a kocka: egykor Dusán írta a szöveget a zenéhez, most előbb volt kész a szöveg, mint a zene, versek születtek. A címválasztás nem véletlen, utal arra, mennyire fontos az összekapaszkodás. Dusánnal visszanyúltak a szerb gyökereikhez, munka közben, a szövegek kapcsán éreztek rá: ez az album vezérmotívuma.

Zorán: Körtánc – Kóló – CD

Egypár barát – CD

Körtánc- Kóló – Aréna 2011 – DVD+CD

Egypár barát – ARÉNA 2014 – DVD

Koncert a Budapest Sportarénában 2005 – DVD

Aréna 2017 Unplugged – CD

Aréna 2017 Unplugged – DVD

Zorán: Az elmúlt 30 év… – könyv

Még több Zorán kiadvány, CD, bakelit, kazetta ITT

A Vatera egy nagyszerű online piactér, ahonnan szintén tudsz beszerezni Zorán kiadványokat. Érdemes belesni és válogatni.

Hirdetés

Szólj hozzá!