in

Zorán Kecskeméten lép fel február 25-én – jegyinfo

Hirdetés

Zorán Kecskeméten lép fel február 25-én – jegyinfo.

2020. február 25-én Kecskeméten Hírös Agóra Kulturális Központban Zorán koncert lesz 19 órától. Közreműködik: Sipeki Zoltán, Gátos Iván, Csányi István, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara.

Kecskemét • február 25. kedd 1900
Hírös Agóra Kulturális Központ
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

ZORÁN Jótékonysági KONCERT az “Érzékelések Kertjéért” Kecskeméten

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Hírös Agóra szervezésében

Adomány jegyek csak a Hírös Agóra Kulturális Központ (Deák Ferenc tér 1.) kaphatók.

Részletek:

A 2020. február 25-én rendezendő jótékonysági Zorán koncert teljes nyereségét az „Érzékelések Kertje – Lions Liget” létrehozására fordítja a Kecskeméti Szent László Lions Club

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját és egyik fő célját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése, valamint a vakok és gyengén látók segítése jelenti. A lionok ennek érdekében a Sight First (A látás az első) program keretében szemszűréseket szerveznek, használt szemüvegeket és pénzadományokat gyűjtenek, szemüvegeket és hangos eszközöket (vércukormérő, vérnyomásmérő, óra, stb.) adományoznak, érzékenyítő foglalkozásokat tartanak a másság elfogadására az egészséges fiatalok körében.

A 22 éves Kecskeméti Szent László Lions Club a fent említett programjai mellett, mert nagyot álmodni és egy különleges célt tűzött maga elé. Szeretné létrehozni az érzékelések kertjét, mellyel a nemzetközi lions mozgalom fő irányvonalát követve, felhívja a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, nem látó embertársaink életének nehézségeire. A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy vak ember hétköznapi problémáit.

A kert többféle funkcióval rendelkezik majd. Nem csak a látás sérült emberek pihenését, szórakozását szolgálja, hanem az értelmi és hallás sérültek is megtalálnák kikapcsolódási lehetőségüket.

A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő ligetet három gyermek intézmény az Árpád városi Macska-cicó bölcsőde, a Csiga-biga Óvoda és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mellett hozzuk létre, mintegy közvetlen folytatásaként a klub által japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak.

A liget több célú:

Egyrészt sérült embertársaink pihenésére, aktív kikapcsolódására szolgál.

Másrészt a környező intézményekben nevelkedő többféle korosztályú 2-14 éves gyerekek érzékenyítésére szánjuk, hisz a másság elfogadását, a segítőkészség-, a mások iránti empátia fejlesztését ebben a korban kell elkezdenünk. Klubunk a már megépült parkban érzékenyítő foglalkozásokat szervez majd gyerekek részére. A park fenntartásába a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai aktívan bekapcsolódnak majd.

Harmadrészt a lakókörnyezetben élő családok aktív pihenése is cél.

A park létrehozásával a klub szeretne maradandót alkotni 22 éve végzett karitatív tevékenységét kiegészítve. Hisz az „oroszlánok” a látás sérült emberek mellett támogatják az értelmi sérült felnőtteket és gyerekeket, a súlyos cukorbetegségben szenvedőket és a többszörösen sérült rétegeket is.  Továbbá a szociálisan hátrányos helyzetű embertársaiknak is segítő kezet nyújtanak, árvák, nagycsaládosok, mélyszegénységben élők, katasztrófát szenvedettek hosszú évek óta szintén a klub támogatottjai között szerepelnek.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Zorán: Vasárnap délután

Kovács Kati: Ninna, Nanna