in

Zsindelyes fesztivál 2021 – infok itt

A régi hagyományok újraélesztésével és jó néhány év elteltével az idén ismét lesz Zsindelyes Fesztivál!

A Zsindelyes életérzéssel most ismételten mindenki újra megismerkedhet, hisz 2021. augusztus 21-én délelőtt 10:00 órától a Sóstói Múzeumfaluban (Nyíregyházán) kezdetét veszi az Összművészeti hadd el had!

Akikkel már biztosan együtt lehetünk: EDDA Művek, TNT és a kockák.
Belépő jegy: 1000 Ft

Több mint 15 ezer látogató, kézműves udvar, vásári forgatag, gasztrofalu, széles pálinkaválaszték és megannyi meglepetés. Így nézett ki 9 évvel ezelőtt a Zsindelyes Fesztivál Újfehértó és Érpatak határában, a Zsindelyes Tanyán. Jó hír, hogy idén újraélesztik a hagyományokat! Az érdeklődők augusztus 21-én, Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban találkozhatnak majd a Zsindelyes életérzéssel! (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 23-ai számában.)

2007-ben tartották meg az első Zsindelyes Fesztivált, amit a megye meghatározó rendezvényének szántak Újfehértó és Érpatak határában. A szervezőknek a célkitűzést már rögtön az első évben sikerült is elérni, hiszen a fesztivált elismerte a szakma és a közönség is, a rá következő években ezrekkel ugrott meg a látogatói száma. Jó néhány év elteltével most ismét megrendezik, ezúttal azonban teljesen új köntösben! 2021. augusztus 21-én délelőtt 10.00 órától veszi kezdetét az összművészeti fesztivál a Sóstói Múzeumfaluban, ahol két színpaddal, számos fellépővel és megannyi programmal várnak majd kicsiket és nagyokat! Az egész napos Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra az EDDA és a TNT is élő koncerttel érkezik majd.

Élő koncerttel érkezik az Edda és a TNT

A több millió eladott albummal, több ezer koncerttel, és szakmai díjjal büszkélkedő EDDA bombasztikus koncertet ígér, s a Sóstói Múzeumfaluba a legsikeresebb dalokkal érkeznek, amelyeket újra együtt dúdolhat majd a közönség az idén 70. életévét ünneplő alapító-frontemberrel, Pataky Attilával. A megismételhetetlen élő koncert 20.30-kor kezdődik. De „Egyetlen szó”, „Tiltott perc” és a „Kicsi gesztenye” is felcsendül a skanzenban augusztus 21-én. Az 1994 nyarán alakult TNT együttes is ellátogat Nyíregyházára. Az élő koncert 16.00 órakor kezdődik.

Az Érpataki Asszonykórus is rázendít

A nap folyamán fellép még többek között a Bürkös, valamint a Szikes zenekar, és az Aranypáva díjas Érpataki Asszonykórus is újra rázendít majd. Az Y2K Nyír1­Dancinháza pedig Nyíregyháza egyik legkreatívabb és leglátványosabb táncshow-jával érkezik a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra! Lesz itt hipp, néha hopp, de mindenképpen érdemes figyelni a test és a lélek együtt mozgását, arcizmaik játékát, és a show legszorosabb értelmében a Produkciót!

A zenei és a kulináris élvezetek mellett, youtuberek­kel, gamerekkel is találkozhatnak a fesztiválra kilátogatók. A Kocka Placcon lesz: óriási Rubik-kocka, kókuszkocka, kocka Lada, vagyis a legkülönlegesebb kockás elemekkel, emberekkel lehet megismerkedni. A kisszínpadon ROXAN és további DJ-k szórakoztatják majd a közönséget. A gyermekeknek egy különleges Méhecske játéktérrel is készülnek a szervezők, miközben az édesanyák a kiemelkedő nemzeti értékű ZEMA ékszert is megcsodálhatják.

Szólj hozzá!
Hirdetés

2021. augusztus 20 – információk a budapesti ünnepi tűzijátékról

Road Movie live koncertsorozat – program, fellépők listája