in

10 Első Emelet dal, amit mindig jó hallgatni

10 Első Emelet dal, amit mindig jó hallgatni.

Az Első Emelet 1982-ben Budapesten alakult meg a csillaghegyi strandon. Alapítói a Solaris együttesből átigazolt Kisszabó Gábor, Bogdán Csaba, Tereh István és Rausch Ferenc voltak, akik felkérték a Lobogó instrumentális zenekar billentyűsét, Berkes Gábort, hogy csatlakozzon hozzájuk. Néhány nappal később, énekesként csatlakozott hozzájuk Cser György is.

Az első koncertjük 1982. november 13-án a volt gödöllői Agrártudományi Egyetem pinceklubjában, majd néhány nappal később a budapesti bemutatkozás követte a Fővárosi Művelődési Ház körtermében.

Az első igazi megmérettetés 1983 nyarán volt. Ekkor oszlott fel a Hungária (együttes), majd Szikora Róbert megalapította az R-GO-t. A nagy nyári turnéjukhoz az Első Emelet volt az előzenekar, ahol több ezres tömeg előtt mutatkoztak be. A siker „túl nagy volt” egy előzenekarhoz képest, ezért csökkentették a műsoridejüket. Egy időben elkészültek a Rádió 8-as stúdiójában, és az LGM Stúdióban az első felvételek.

Az első kislemez is ebben az évben jelent meg, ezen még Cser György énekelt, majd a sok feszültség miatt a Kandó kollégiumi koncert előtt távozott a zenekarból. A zenekar énekest keresett, a választás Kikire esett, aki az Óceán együttes tagja volt. 1983 telén még egy csere történt, Tóth Vili helyére Michel került a dobokhoz, majd ekkor jött létre a klasszikus Emelet-felállás.

Eljött a búcsú ideje

A zenekar harmincadik évében, 2013. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában adtak koncertet, mint a zenekar utolsó koncertjét.

Mutatjuk a dalokat.

Édes évek

Szólj hozzá!

Bergengócia fesztivál Vásárosnamény 2022- Íme a fesztivál részletei!

Dreher 24 nyereményjáték 2022 – a játék július 26-ig tart