in

2017. augusztus 20. programok Pécsett

Szamárfül Fesztivál – 3. nap

2017-08-20, 10:00-21:00

Pécs – Zsolnay Negyed

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját az idén is szamárság lenne kihagyni!

A hagyományos szünidő-búcsúztató rendezvény középpontjában a gyermekek, az önfeledt közös játék és szórakozás áll!

AUGUSZTUS 20. VASÁRNAP

10.00–18.00 Kincses Piac
Helyszín:  Látogatóközpont melletti sétány
Lomtalanítsd a polcodat, pakolj ki az ágyneműtartóból, söpörd ki a szekrény alját és hozd el a Kincses Piacra feleslegessé vált könyveidet, játékaidat, videojátékaidat, kütyüidet, de akár ruháidat vagy bármilyen más holmidat! Most ráakadhatsz barátaid irigyelt holmijára a többiek lomnak vélt dolgai között!

10.00–13.00 A Pagony bemutatja: BRIO favonat építő állomás
Helyszín: E78 – Zeneterem
Játssz vonatokkal! – próbáld ki a BRIO újdonságait!
Magas minőségű, kortalan és letisztult külsejű oktató fajátékok, vonatok és vasúti szettek a világ vezető fajáték gyártójától, a BRIO-tól. A BRIO a világ legnagyobb fajáték gyártó cége, játékaik keményfából készülnek, aminek köszönhetően prémium minőségűek. Építsd meg álmaid sínpályáját és száguldj a mágneses játékfavonatokkal!

10.00–18.00 Állatvarázs
Helyszínek a leírásban 
A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat. Az E78 mögötti téglasaroknál játékos állatok bemutatójával – kutyák és törpedisznók várják a látogatókat. A Sikorski-ház előtt a Kékvázánál galambbemutatót láthatnak; Az E78 Boltíve alatt egy parasztudvar állataival, baromfikkal és patásokkal lehet találkozni. A Zsolnay kisasszonyok tere keleti oldalán a toronyépület lábánál kisállat-simogató várja a nyuszik és tengerimalacok kedvelőit. A programok eső esetén elmaradnak. Helyszínek: az E78 mögötti téglasaroknál és az E78 melletti boltívben; a Sikorski-ház előtt és a toronylábnál a Zsolnay kisasszonyok tere észak-keleti sarkában

10.00–13.00 és 15.00–19.00 Karzat Színház: Mester Tér
Helyszín: Zsolnay kisasszonyok tere
A mestertér nyolc házában egy‐egy mesterember lakik, akiknek mesterségét cégtábla jelzi.
A játékosok feladata párosítani a házakon látható cégtáblákat a tér közepén álló cégérfa cégéreivel. A játékmesterek minden játék után kicserélik a cégtáblákat, így az új játékosokat új feladat várja.
A mesterségek kis házikói egyéb, a kicsik számára önállóan, animátor nélkül is használható játékokkal és eszközökkel várja az érdeklődőket.

10.00 és 14.30 Madárbarát séta
Találkozó: Látogatóközpont
A Magyar Madártani Egyesület körülbelül egyórás, vezetett sétája során a látogatók megfigyelhetik a madarakat a kihelyezett etetők, itatók, odúk, fészkelésre alkalmas növényzet közelében.

10.00–18.00 Madárbarát kert
Helyszín: Jégverem mellett
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kreatív foglalkozása madarakkal kapcsolatos: színezhető madárformák, gyurmák, puzzle, madárkártyák, totók, odú-összeállítás várja a madarak kedvelőit.

10.00–18.00 Ökováros-ökorégió – Játékosan a környezetvédelemről az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal 
Helyszín: Jégverem mellett
Különböző játékok, kézműves foglalkozások segítségével megtudhatod, hogy a jelenlegi életmódod milyen mértékben veszi igénybe a természetet. Ha a jövőd érdekében szeretnél bölcsen dönteni vásárláskor, segítünk egy játékkal: ökocímke logókat párosítunk a hozzájuk tartozó leírásokkal.

10.00–18.00 Természettár | A Duna-Dráva Nemzeti Park programja 
Helyszín: Jégverem mellett
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 1996-os alapítása óta a természetvédelmi, élővilág megőrzési feladatokon túl jelentős hangsúlyt fektet tevékenységének bemutatására, illetve a természetvédelmi oktatásra. A Szamárfül Fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az erdei állatok életébe, megismerkedhetnek az év emlősével a mogyorós pelével, gyógynövényeket tanulmányozhatnak, továbbá a kézműves kuckóban egyedi famedálokat készíthetnek. Lesz még memóriajáték terméstapogató, szamaras puzzle, verses játék is.

10.00–13.00 és 15.00–18.00 Arvella Játékok
Helyszín: Ginkgo tér
Konyhai fémhulladékok, bontószökevény, autóalkatrészek, újrahasznosított eszközök, felhasználásával készült interaktív játékok minden korosztály számára.

10.00–13.00 A repülés öröme
Helyszín: American Corner udvar
Az Egyesült Államokban augusztus 19-én ünneplik a Repülés napját. Családok és iskolák ismerkednek meg a repülés történetével, kiemelkedő alakjaival. E napon született Orville Wright, aki fivérével Wilburral írta be magát a repülés történetébe. Pontosan mit hagytak örökségül? Látogass el az amrican Corner-be, és tudj meg többet erről a fantasztikus világról! Készíthetsz repülő tárgyakat is, melyeket akár haza is van vihetsz!

10.00 Bognár Szilvi és Zenekara: Titoktok – gyermekkoncert
Zsolnay Negyed –Helyszín: Ginkgo téri Szabadtéri Színpad
Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék… mi kellhet több egy vidám napra?
Megvan! Egy titkokat rejtő kendő. „Egy aranybatyu, olyan, mint egy bimbó. Gömbölyű, sima, zárt. Senki sem tudja megmondani, milyen virág van benne. Vagy nem is virág?”
Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedv tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. Hisz a dalok nem máshonnan, mint a titkokat rejtő, égszínkék kendőből kerülnek elő.
Közreműködők: Bognár Szilvia – ének, fuvola, tilinkó, Kovács Zoltán – nagybőgő, Gyulai Csaba – ütőhangszerek, Hámori Máté – gitár; vendég: Babcsán Bence – szaxofon

10.00–13.00 és 15.00–18.00 Engarde! Vívás gyerekeknek
Helyszín: re:public galéria terasz
A sportvívást imitáló játékfegyverekkel vívhatnak egymással a bátrak a PTE-PEAC Vívószakosztály közreműködésével. Ha nincs párod, apu, anyu, tesó is beállhat, vagy a többi gyerkőccel is megmérkőzhettek. A műanyag fegyverek védőruha nélkül is biztonságosak, sisakot persze viselned kell! Interaktív szúrópárna segítségével kiderül, milyen pontosan és gyorsan tudsz szúrni.

10.00–18.00 Ládavasút: A hullámvasút élménye egyszerűen
Helyszín: Pirogránit udvar
A gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán. Akár egy igazi
mini hullámvasút! A ládavasutat könnyű megszeretni, bárhol bukkan fel, hamar a gyerekek kedvence lesz, ami nem is csoda, hiszen igazi élmény a gondtalan suhanás az apróságoknak.

10.00–13.00 és 15.00–18.00 Medence Csoport: RE+CONCEPT Műhely
Helyszín: m21 Galéria előtere
A Medence Csoport frissen végzett designerek baráti csoportjának szövetsége. Küldetésük a design eszközeivel egy életmodell kialakítása és megosztása, valamint a környezet, a művészet és a közösség harmonikus egységének megvalósítása. Segítségükkel, a kész szabásmintáikkal alapján elkészítheti egyedi táskáját a Zsolnay Negyed m21 Galéria múltbéli kiállításainak molinóiból.
A résztvevők száma limitált: sorszámos helyfoglalás a helyszínen!

10.00–18.00 Mosolyország Játszóház
Helyszín: Csillagterasz
Vidámság, szakértelem, rengeteg játék az egész családnak! Trambulin, picur- és ovis foglalkoztatók, kreatív, kézügyességet és memóriát fejlesztő játékok és még számtalan lehetőség Mosolyországban!

 További programok augusztus 20-án Pécsett itt.

Szólj hozzá!

2017. augusztus 20. programok Miskolcon

A rendőrség 7:29-kor közölte – elhajtott a helyszínről