in

2018. augusztus 20. programok Pécsett

Magyarok Kenyere Ünnep – 2018

Sok millió búzaszem – egy nemzet

A rendezvény 16:00 órakor kezdődik.
Helyszín: Széchenyi tér

17.00 Kenyér Ünnep

18.00 Ünnepi szentmise a Székesegyházban

Augusztus 20. a nemzeti összetartozás napja. Ezen a napon ünnepeljük a keresztény magyar állam megalapítását és az új kenyér ünnepét is. 2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezés, mely napjainkra a Kárpát-medencei össz-magyarságot átfogó karitatív programmá nőtte ki magát. A Magyarok Kenyere mozgalom immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

Fellép a Csurgó zenekar valamint a Misina Néptáncegyüttes.

Beszédet mond: Udvardi György pécsi püspök és dr. Páva Zsolt, Pécs M. J. V. polgármestere.

14:00 – 21:00 Jótékonysági kenyérárusítás – Pécsi Jótékony Nőegylet

20:30 Hot Jazz Band koncert

Helyünk a világegyetemben

2018-08-20, 11:00-11:50

Pécs – Zsolnay Negyed – Planetárium

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott. Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

A tematikában bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. Ez a képzeletbeli tér-idő utazás ad választ az érdeklődőknek a fizika és a csillagászat mai, a végtelen Univerzumról alkotott képéről.

Az előadás ötéves kortól bármely korosztálynak javasolható, 50 perc

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben

“Tartson velünk egy kellemes sétára! Az idegenvezetés végén vendégünk egy pohár limonádéra!” – irják a szervezők.

Az esemény augusztus 20-án 11:00 órakor kezdődik.

Helyszín: Zsolnay NegyedA Zsolnay Kulturális Negyed tavasszal és nyáron mutatja egyik legszebb arcát: virágzó növények, csiripelő madarak teszik varázslatosabbá a festői sétányokat, amelyek mentén megcsodálható 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor.

Tartson velünk egy kellemes sétára, amely során idegenvezetőnk bemutatja a hungarikumként is elismert Zsolnay Negyedet, és elmeséli a világhírű Zsolnay-család izgalmas történeteit!

Zárásként pihenjen meg egy ajándék limonádé kíséretében, amit a Kézműves Boltok Utcájában található pékségben fogyaszthat el.

A vezetett séta időtartama egy óra, indulás májustól októberig minden szombaton és vasárnap 11-kor, a Zsolnay Negyed Északi Infopontjáról.

Jegyárak: egységesen 800 Ft/fő

 

Szólj hozzá!

2018. augusztus 20. programok Nyíregyházán

2018. augusztus 20. programok Zalaegerszegen

2018. augusztus 20. programok Zalaegerszegen