in

2018. augusztus 20. programok Pécsett

2018. augusztus 20. programok Pécsett
Hirdetés

2018. augusztus 20. programok Pécsett

A Kenyér Ünnep keretében koncertek, bemutatók, gyermekprogramok és jótékonysági kenyérárusítás várja a pécsieket 2018. augusztus 20-án. 

2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezés, mely napjainkra a Kárpát-medencei összmagyarságot átfogó jótékony programmá nőtte ki magát.

A Magyarok Kenyere mozgalom immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

A Széchenyi téren augusztus 20-án 10 órakor megnyitja kapuit a kézműves, 13 órakor pedig a gasztronómiai vásár.

Lesznek gyerekkoncertek

A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon és gyerekkoncerten vehetnek részt. 17 órakor hivatalosan is megkezdődik a Magyarok Kenyere Ünnep, amelynek keretében közös műsort ad a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Zenekar. Beszédet mond és az ünnepi kenyeret megszegi dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök és Dr. Páva Zsolt polgármester.

A nap során 14 és 21 óra között jótékonysági kenyérárusítást tart a Pécsi Jótékony Nőegylet. 18 órakor Ünnepi Szentmise kezdődik a Dzsámiban, majd a Széchenyi téren 20.30-tól a Hot Jazz Band koncertje hallható.

Az együttes a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban.

A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. életében fontos szerepet játszik a jótékonyság, minden évben szervezünk olyan akciókat, amelyekkel a rászorulóknak segíthetünk. A Magyarok Kenyere Ünnepen a jótékonyság és a szórakoztató programok is fontos szerepet kapnak, így azt gondolom, hogy duplán megéri kilátogatni a rendezvényre – mondta el Vincze Balázs, az eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Még info a pécsi programokról

Hirdetés

Szólj hozzá!

2018. augusztus 20. programok Nyíregyházán

2018. augusztus 20. programok Zalaegerszegen

2018. augusztus 20. programok Zalaegerszegen