in

2019. augusztus 20. programok Budapesten – Mesterségek ünnepe 2019

2019. augusztus 20. programok Budapesten – Mesterségek ünnepe 2019.

Idén augusztus 17. és 20-a között 33. alkalommal ad otthont a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek.

A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak kokesi fababakészítővel, furosiki kendőcsomagolóval, megismerhetik a mizuhiki csomózást és sok más, különleges mesterség képviselőit.

A rendezvény főszereplői a magyar kézműves mesterek, akik sok évszázados gyakorlati és szellemi tudást és értéket hordozó kézműves szakmák éltetői és továbbadói. A több, mint 800 hazai és határon túli mester mellett a fesztivál évek óta vendégül lát külföldi kézműveseket is, a 33. Mesterségek Ünnepe díszvendége Japán lesz.

A rendezvény fő témája idén a Lábbeli, fókuszban a szegedi papucs, melyhez kapcsolódóan kiállítások, divatbemutatók várják az érdeklődőket, el lehet lesni a cipész mesterek titkait és az is kiderül, hogy hogyan értelmezik újjá a hagyományokat, a hagyományos lábbeliket kortárs, magyar cipőtervezők.

Mindezek mellett egész napos színpadi programok, táncelőadások, gyermekjátszók, koncertek és igazi fesztiválhangulat is várja az érdeklődőket a nyár kihagyhatatlan fesztiválján, a 33. Mesterségek Ünnepén!

Jegyinfok

Szólj hozzá!

Mesterségek ünnepe 2019 – belépőjegyárak

Érdekességet árult el Csűrös Karola a Szomszédokról