in

2021. október 23.: ingyenes múzeumok listája

Íme a 2021. október 23-án ingyenesen látogatható múzeumok listája.

Érdemes tudnod, hogy az állami ünnepnapokon egy sor állami múzeum állandó és saját szervezésű időszaki kiállításokat ingyenesen nézhetjük meg.

Kormány 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján továbbra is díjtalanul látogathatja a múzeumok állandó kiállításait a 18 év alatti személy legfeljebb két közeli hozzátartozója, továbbá a 26 év alatti személyek is, minden hónap egyik hétvégéjének a múzeum által meghatározott napján.

Nemzeti ünnepnapokon ingyenes a belépés

Ha a kisgyerekes család ettől eltérő időpontban szeretne állandó vagy időszaki kiállításokat látogatni, akkor egy gyerekkel a szülőknek nem vehető igénybe kedvezmény, legalább két gyerek kísérőjeként viszont a legfeljebb két közeli hozzátartozó 50%-os kedvezmény igénybevételére jogosult.

Ugyanez az 50%-os kedvezmény illeti meg mind az állandó, mind az időszaki kiállításokra a 6-26 év, továbbá a 62 és 70 év közöttieket is.

Ezen felül fontos tudni, hogy a 6. életévét be nem töltött kiskorúak, a 70 év fölöttiek, illetve a fogyatékossággal élők és maximum egy fő kísérőjük ingyenesen látogathatják a múzeumok állandó és időszaki kiállításait is.

A nemzeti ünnepnapokon, vagyis március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án, a múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, mindenki számára ingyenesen látogathatók.

Ingyen múzeumlátogatás Budapesten havonta egyszer a családoknak

A budapesti múzeumok állandó kiállításait ingyen látogathatják a családok minden hónapban egy-egy meghatározott napon.

Most pedig jöjjön a 2021. október 23-ei lehetőségek.

Mutatjuk az összeállításunkat.

Jó böngészést és jó szórakozást kívánunk!

Ady Emlékmúzeum

A következő ünnepnapokon látogathatják az érdeklődők múzeumunkat ingyenesen: január 22-én, a Magyar Kultúra Napján; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án.

Cím: 1053 Budapest Veres Pálné u. 4-6.
Nyitvatartás:  10-17 óráig

Bélyegmúzeum
A Bélyegmúzeum Európa egyik legnagyobb bélyegtörténettel, filatéliával foglalkozó közgyűjteménye. Önálló múzeumként 1930 óta működik,

Cím: Budapest, Hársfa u. 47, 1074
Nyitva:  10-től-18 óráig.

Magyar Nemzeti Galéria aktuális látogatási info

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény.

Az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria az ország egyik legnagyobb múzeuma, a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteménye. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed ki.

Budavári Palota A-B-C-D épület 1014 Budapest, Szent György tér 2.

” A Magyar Nemzeti Galéria valamennyi kiállítása október 23-án mindenki számára ingyenesen látogatható.

A belépés az épületbe 10:00-17:00 között érkezési sorrendben történik.
Soron kívüliséget nem tudunk biztosítani ezen a napon.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a belépésnél megnövekedett várakozási időre (akár 1-2 órás sorban állásra) lehet számítani.

A kiállítások zárása 17:30-kor kezdődik a legfelső szintről, az épület 18:00-kor zár.”

Október 23-án:
nyitva – 10:00-16:00

Az ünnepnapon a belépés minden kiállításra díjtalan.

KLIKK! Íme a 2021. október 23-án ingyen látogatható múzeumok, nyitvatartási idővel

Szólj hozzá!
Hirdetés
Ajánló:

Karácsonyi albummal jelentkezik Rob Thomas

Ainbo a dzsungel hercegnője teljes film magyarul videa