in

2022. augusztus 20 – koncertek Budapesten

2022. augusztus 20 – koncertek Budapesten

Népszerű klasszikus dallamok és a legnagyobb operettslágerek várnak mindenkit a Szent István Napon

A magyar komolyzenei élet képviselői, valamint az operett és a musical világának legnagyobb hazai sztárjai egyaránt képviseltetik magukat az idei Szent István Nap rendezvényein. A Panorama Classical színpada a Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében, az Operett Korzó pedig a Pesti Vigadó előtt várja a látogatókat augusztus 19-21. között.

Idén is páratlan zenei élményeket és meghitt hangulatot ígérnek a Panorama Classical rendezvényei augusztus 19-e és 21-e között. Az esemény helyszíne a Filozófusok kertje, ahol a nyitott színpad háta mögött a budai várra, a Parlamentre és a Bazilikára egyaránt pazar kilátás nyílik. A koncerteket a látogatók kényelmes babzsákokból és puha pokrócokról élvezhetik, miközben a helyszíni vendéglátók a finom falatokról és a hűsítő italokról is gondoskodnak.

Az eseményen a klasszikus zene rajongói többek közt a Danubia Zenekar kamaraformációinak, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekarának, valamint a HM Fúvószenekarának koncertjeit élvezhetik, míg a jazzkedvelők más egyéb fellépők mellett a Modern Art Orchestra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakos hallgatóinak muzsikájában gyönyörködhetnek.

Az operett szerelmeseit a pesti belvárosba, a Vigadó téri Operett Korzó színpadához várják – itt az Operettszínház művészei a legnépszerűbb előadásaikból (pl. Rozsdalovag és Fránya Fridából, Boris Vian dalokból, valamint musicalslágerekből) adnak majd elő részleteket. Amíg az idősebbeket és fiatalabbakat zenés kvízjáték, hangszersimogató és rajzfilmslágerek várják, addig a táncoslábúak az Erdőfű zenekar táncházára rophatják.

Az Operett Korzó műsorvezetői Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla. Augusztus 20-án a látogatók hazánk egyik legismertebb operett- és musicalszínészével, Dolhai Attilával is találkozhatnak, aki az idei évben a Szent István Nap művészeti programjainak egyik nagykövete.

Fergeteges koncertek és óriási buli várható a Szent István Nap nagyszínpadain

Négy különböző helyszínen várják a könnyűzene szerelmeseit augusztus 18-21. között a Szent István Nap programsorozatán. A Retro Tabán, a Road Movie Live, a Szabadrét Fesztivál és az Utcazene Fesztivál színpadain a magyar zenei élet olyan ismert előadói lépnek fel, mint Nagy Feró és a Beatrice, az EDDA művek, az Ivan&the Parazol vagy a Csík zenekar.

Idén Magyarország születésnapját, – a Szent István Napot – húsznál is több programhelyszínen, több száz programmal és változatos műsorkínálattal ünnepeljük. Az augusztus 18-tól 21-ig tartó rendezvénysorozaton négy különböző helyszínen számos könnyűzenei koncert várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Retro Tabán népszerű, az idősebb és a fiatalabb korosztály által egyaránt jól ismert dallamokkal kecsegtet, és a rendezvénysorozatra kultikus helyszínen, az évtizedekre visszanyúló pop-rock koncerthagyományokkal rendelkező Tabánban kerül majd sor. A fellépő zenekarok között a rock zenei élet legismertebb klasszisai, többek közt: Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, Török Ádám és a Mini, a Takács Tamás Dirty Blues Band, valamint az EDDA Művek is megtalálhatók.

A Műegyetem rakparton kap helyet a Road Movie Live, amelynek a keretein belül népszerű hazai zenekarokat és előadókat arra kértek, hogy a számukra legkedvesebb tájakat, utcákat, tereket, városokat vagy régiókat elevenítsék fel dallamaikkal. A Road Movie Live eseményén többek között az Ivan&the Parazol, a Kaukázus, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma és a Kelemen Kabátban zenekarokkal találkozhatnak a látogatók. A Szabadrét Fesztivál szervezői az elektronikus és az élőzene szerelemeseire egyaránt gondoltak. A fesztiválnak teret adó Erzsébet téren zenével és piknikkel várják a szórakozni vágyókat kora délutántól estig. A hazai fellépők mellett 360 fokos fotózás, silent disco, tűzzsonglőrök és festőprogram is várja a helyszínre kilátogatókat.

Azok se csüggedjenek, akik külföldi előadókat hallgatnának a hétvégén, mert az Utcazene Fesztivál és Foodtruck Show programsorozatnak köszönhetően erre is lesz lehetőség. A zenehallgatás közben természetesen az étel élvezetének is hódolhatunk – a rendezvényen ugyanis a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a város legmenőbb foodtruckjai költöznek be a Szabadság térre és a környező utcákba, hogy garantált legyen a szórakozás.

Bővebb – 2022. augusztus 20 – augusztus 20 programok Budapesten

Szólj hozzá!

2022. augusztus 20 – augusztus 20 programok Budapesten

2022. augusztus 20 – programok a Bókay kertben

Back to Top

Ad Blocker Detected!

Advertisements fund this website. Please disable your adblocking software or whitelist our website.
Thank You!