in

3 évvel ezelőtt búcsúzott az ország Cipőtől

Hirdetés

3 évvel ezelőtt ezen a napon búcsúzott az ország a Republic énekesétől.

Idézzük fel az MTI-hírét a búcsúztatásról.

Kistarcsa. Bódi László „Cipő” temetésén mások mellett ott volt Halász Judit, Koncz Zsuzsa, Balázs Fecó, Bochkor Gábor, Charlie, Szigeti Ferenc, D. Nagy Lajos és Benkő László, valamint több politikus.

Bródy János szerint Cipő ösztönös tehetség volt, „aki szerette volna magát megmutatni. Elérte céljait, a Republic első nagylemeze után már nem volt kétség, hogy megtalálta azt a formát és csapatot, amelyben otthon érezhette magát”. Bródy kitért arra is, hogy Cipő nehezen tudta elviselni a világgal együtt járó rosszindulatot és gyűlölködést, és azt gondolta, a dalok segítenek ebben.

Cipő munkássága sokáig élhet tovább

A zenekar nevében Boros Csaba basszusgitáros Anatole France-t idézve arról beszélt, hogy a jövő csupa múltból áll. „Ha így van, a jövőben az általa írt dalokat és szövegeket adjuk tovább gyerekeinknek, hogy majd ők is továbbadhassák, és így Cipő munkássága sokáig élhet tovább” – emelte ki Boros Csaba.

Cipő barátja, Antall István rádiós szerkesztő a következőket mondta: „Frontember voltál lövészárkok és elvakult indulatok nélkül, miközben minden szavad telibe talált. Ugyanolyan természetes és közvetlen voltál magán- és színpadi emberként, a mi nyelvünket beszélted, a mi szavainkat ismerted, a mi dalainkat írtad, a mi érzéseinket mondtad, a mi életünket haltad. Szövegírók között egy költő” – tette hozzá Antall István.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Ő lesz a Fókusz új műsorvezetője

Most érkezett a rossz hír! Az OTP vezetője megerősítette