A Generál soha nem látott felállásban lép fel

Hirdetés

A hetvenes évek egyik legnagyobb sikerét elért popcsapata, a Generál együttes korábban soha nem látott felállásban ad koncertet december 12.-én szombaton a Tüske Csarnokban.

Karácsony János gitáros (LGT) 1972 és 1975 között, Novai Gábor basszusgitáros (Marót Viki és a Nova Kultur zenekar), 1972 és 1978 között, Várkonyi Mátyás billentyűs (később a Rock Színház igazgatója) 1972 és 1978 között játszottak a Generálban.

A decemberi nagykoncert énekese Charlie 1975 és 1978 között erősítette az egykori legendás csapatot. Az említett időszakban többek között a Csöngess be hozzám jó barát, a Törökméz, a Felhők felett mindig kék az ék, a Különös szilveszter, a Zenegép c. dalaikkal tűntek fel a különböző slágerlistákon.IFrame

A szupergroup tagjain kívül a fiatalok is helyet kapnak a decemberi bulin: közreműködik a Staféta, a férfi vokált Zentai Márk erősíti, ifj. Novai Gábor billentyűs, valamint a Mörk zenekar, akik saját dalaik mellett a Generál hangzást egészítik ki.

Az egykori lírai szerzeményekben (Száz éves kút, Kérdés) a Danubiun szimfonikus nagyzenekar színesíti a hangzást. Az egykori Generál bulikon a Mikrolied lány vokál szerepét a Várkonyi Zsófia vezette Makroled veszi át.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super