in

Bátrak földje – tartalom

Hirdetés

Bátrak földje – tartalom.

Új év, új sorozat! Január 1-től láthatják a nézők a Bátrak földje, kosztümös napi sorozatot az RTL Klubon.

Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a Bátrak földje szereplői a hazugságok, az intrikák, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért. A Bátrak földje vállaltan nagy érzelmeken, és a kornak megfelelő, kiélezett élethelyzeteken alapszik, de a történetmesélési és képi megvalósítása nagyon is mai. A korhű környezetben, teljes egészében valódi helyszíneken forgatott sorozat, csodás jelmezeivel és hangulatával csábít mindenkit egy regényes kalandozásra.

Bátrak földje – kezdési időpontok

Bátrak földje alkotók

Bátrak földje szereplők

Bátrak földje aktuális tartalom

Bátrak földje Korábbi részek tartalma

Bátrak földje  2020.02.19., Szerda 21:20 – 1. évad, 36. rész

Imre megint a robbantó nyomába ered, de vajon sikerül-e átvernie a zsiványokat? Kiderül, hogyan került Katica gyerekként a kastélyba. Ödön, a szolgabíró, a jótékonysági esemény szervezését kihasználva igyekszik lenyűgözni szíve hölgyét. A Torzsa család támadásba lendül a Rokoczay család ellen.

Bátrak földje  2020.02.20., Csütörtök 21:20 – 1. évad, 37. rész

Jakab, a boltos, aggódni kezd, hogy Sára mit titkolhatott előle. Anna élesben tesztelheti orvosi tudását: kérdés, hogy kiállja-e a próbát. A báró gyanakodni kezd, amikor megtudja, Móric nagy összeget adományozott a templomnak. Hogy sikerül a Torzsák akciója a Rokoczay család ellen? Valaki kihallgatja Rózsa titkát, és elkezdi terjeszteni Rokocán.

Bátrak földje 2020.02.21., Péntek 21:20 – 1. évad, 38. rész

Miután Rózsa titka napvilágra került, a Torzsa családnak meg kell birkóznia a következményekkel. Báró Rokoczay ezt a helyzetet arra igyekszik felhasználni, hogy elűzze a Torzsa családot a városból és megszerezze a földjüket. Vajon sikerül a terve? Közben Anna és Katica titkos randevúra készül a szerelmeikkel.

Bátrak földje 2020.02.24., Hétfő 21:20 – 1. évad, 39. rész

Rózsa megsérti az egyetlen embert, aki még szóba áll vele Rokocán. Úgy tűnik, Anna és udvarlója másképp látják a közös jövőt, és ez veszélyt jelent a kapcsolatban. Katica nagy kavarodást okoz a Rokoczay kastélyban. Jozefin báróné őszinteségi rohamában olyan titkot bíz a komornájára, ami akár tönkre is teheti az életét.

Bátrak földje 2020.02.25., Kedd 21:20 – 1. évad, 40. rész

Móricot féltékenység gyötri, és ezért nagy kockázatot vállal. A vasúti építkezésen baleset történik, ami valakinek az életébe is kerülhet. A fiatal bárókisasszony, Ilona új küldetést talál magának. Sikerül-e Annának zöld ágra vergődnie a kedvesével, vagy ennek a szerelemnek örökre vége? Lebukik-e Jozefin a kifecsegett titkával a báró előtt is?

Bátrak földje 2020.02.26., Szerda 21:20 – 1. évad, 41. rész

Küldetése teljesítése során Ilona olyan falakba ütközik, amiket talán sosem lesz képes ledönteni. Hogyan alakul Ödön és Zsuzsa kapcsolata? Baba távollétében Anna tudja csak megmenteni annak az életét, akit baleset ért a vasúti építkezésen. De vajon kockáztatja-e a lebukást a szülei előtt a bárókisasszony?

Bátrak földje 2020.02.27., Csütörtök 21:20 – 1. évad, 42. rész

Gyulát a honvágya és lelkiismerete megint bajba sodorja. Móric megpróbálja elhitetni mindenkivel, hogy a legjobb szándék vezérli. Kiderül-e valaha, hogyan történt a baleset a vasúti építkezésen? Sikerül-e Ödönnek lenyűgöznie Zsuzsát? Úgy tűnik, Imrét semmi sem tántorítja el az udvarlástól.

Bátrak földje 2020.02.28., Péntek 21:20 – 1. évad, 43. rész

Kedvese mindent elkövet, hogy Anna beteljesíthesse álmait. Sikerül-e Jakabnak kiderítenie, kitől indult a Rózsát és a Torzsa családot fenyegető pletyka? Lehet-e őszinte Katica a kedvesével, amikor rájön, hogy a férfi sem volt mindig őszinte vele? Úgy tűnik, végre rámosolyog a szerencse a Torzsa családra.

Korábbi részek tartalma

Bátrak földje  2020.02.10., Hétfő 21:20 – 1. évad, 29. rész

Katica megéli a mennyországot és a poklot is egy nap alatt, amikor rájön, hogy titkai mindent tönkre tehetnek a szerelmével. Rózsa boldogsága sem tökéletes, egészen addig, míg szerelme nem biztosítja az érzéseiről. Imre és a fia, Palika, olyan felfedezést tesznek az erdőben, ami valaki életét örökre megváltoztatja. Florian türelme elfogy.

Bátrak földje  2020.02.11., Kedd 21:20 – 1. évad, 30. rész

Péter atya tanácsára Katica elhatározza, bevallja titkát a szerelmének, vállalva a következményeket. Anna önmagát hibáztatja azért, ami történt. Az erdőben történtek hatására Imre kezdi azt érezni, talán sosem lehet már boldog, ha nem lép Anna ügyében. Móric megdöbbentő döntést hoz.

Bátrak földje  2020.02.12., Szerda 21:20 – 1. évad, 31. rész

A Rokoczay családban dúlnak az indulatok az események miatt, de van, akinek nagyon bejön ez a fajta romantikus vetélkedés. A hadnagy édesanyja leteremti Imrét, amiért kiállt a hitéért. Zalán összezavarodik, mert nem érti, hányadán állnak szíve hölgyével. Katicának inába száll a bátorsága.

Bátrak földje  2020.02.13., Csütörtök 21:20 – 1. évad, 32. rész

Az események közelebb hozzák egymáshoz a Rokoczay testvéreket. Készen áll-e Katica arra, hogy már mindenki előtt felvállalja önmagát? Zalán egyre féltékenyebb, és amikor szerelme erre rádöbben, a nő olyat tesz, ami megrendíti a fiatal kovács egész világát. Imre tettét nem mindenki tartja tiszteletben, sőt egyesek reakciója miatt felfordul az egész élete.

Bátrak földje  2020.02.14., Péntek 21:20 – 1. évad, 33. rész

Rózsát jó szándék vezérli, de Jakab, a boltos, nagyon durván félreérti. Sikerül-e megmenteni Imre pozícióját, vagy a zsandárhadnagy végleg búcsút mondhat Rokocának és a szerelemnek? Ilona csatlakozik Gyulához, amikor a fiú az erdőbe megy gyümölcsért, ám a Torzsa fiú hirtelen eltűnik. Katica titokzatos levelet talál. Vajon miről ír Móric úrfi gróf Engelsburg-Albertinek?

Bátrak földje  2020.02.17., Hétfő 21:20 – 1. évad, 34. rész

Van-e oka Katicának, hogy féltékeny legyen? Mi támadta meg Gyulát az erdőben? Lebukik-e Ilona bárókisasszony, hogy engedély nélkül hagyta el a kastélyt? Sikerül-e Rózsának és a boltos Jakabnak tisztáznia a köztük lévő félreértést? Vajon mi köze van a fiatal kovácsnak a Rokoczay családhoz?

Bátrak földje  2020.02.18., Kedd 21:20 – 1. évad, 35. rész

Lebukik-e Katica a tette miatt? Móricnak közben egyre jobban szúrja a szemét az új intéző. A zsandárhadnagy édesanyja, Zsuzsa asszony, meglepő ajánlatot kap. Imre végre a szerelmével is tud foglalkozni, amíg az élet közbe nem szól. Egy bűnöző információt ajánl fel a hídrobbantóról…

2020.02.04., Kedd 21:20 – 1. évad, 25. rész

Úgy tűnik, Rózsa nehezen szakad el a régi rossz szokásaitól. Anna csapdát kezd sejteni a visszautasíthatatlan ajánlat mögött. Imre csalódik édesanyjában, de később bevallja neki, miért bánik hidegen a fiával. A Torzsák előbb szép szóval, majd erőszakkal próbálják Gyulát hazacsábítani a családi birtokra. Sáránál váratlanul megindul a szülés.

2020.02.05., Szerda 21:20 – 1. évad, 26. rész

Sikerül-e Gyulát hazaédesgetni? Móric csalódik valakiben, aki váratlan szövetségesre talál, és együtt ott bántják meg Móricot, ahol az ifjú bárónak a legjobban fáj. Zalán különleges ötlettel lepi meg szíve hölgyét. Titokzatos betyár támad a Rokoczay hintóra. Jakab repesve várja, hogy végre találkozhasson első gyermekével.

2020.02.06., Csütörtök 21:20 – 1. évad, 27. rész

Mihály és Terka úgy érzik, talán rendbe jöhet minden. A báró politikai pályára készül, amihez le kell nyűgöznie egy régi riválisát. Jozefin is felajánlja a segítségét – de kérdés, hogy tudnak-e élni a lehetőséggel. A boltos Jakab nehezen birkózik meg az új helyzettel. Anna álruhát ölt, hogy részt vehessen a rokocai vásáron, és rájön, mi a helyzet Katica és Sándor között.

2020.02.07., Péntek 21:20 – 1. évad, 28. rész

A kis Bori veszélyes helyzetbe sodorja magát, és az anyja sem képes megmenteni. Lehet, hogy újabb tragédia sújtja Rokocát? Sikerül-e a bárónak meggyőzni egykori ellenlábasát és elindítani politikai karrierjét? Kiderül Péter atya szörnyű titka. A rokocai vásáron Katica csalódik a kiszemelt férfiúban. Vajon rátalál a boldogságra?

 

2020.01.30., Csütörtök 21:15 – 1. évad, 22. rész

Miután magára haragította kedvesét, Anna ivásba fojtja a bánatát. Katica napja sem alakul jól, miután tudomására jutnak olyan részletek a gyerekkorából, amikre nem emlékezett. Zalán eléri, hogy a báróné megszelídüljön. Móricot, az ifjú bárót egyik megaláztatás után éri a másik. Rózsának remek ötlete támad, ami talán megmentheti a robbantás vádlottjának az életét.

2020.01.31., Péntek 21:15 – 1. évad, 23. rész

Vajon Rózsa ötlete elég lesz ahhoz, hogy Imre elengedje az első számú gyanúsítottját? Anna másnapossággal küzd, de vajon sikerül ezt eltitkolni szigorú családja elől? A szüléshez közeledő Sára rosszul lesz, ám a gyógytea, ami segíthetne, elfogyott. Rózsa szülei elgondolkodnak a családegyesítésen.

2020.02.03., Hétfő 21:20 – 1. évad, 24. rész

A pihenőre kényszerített Sára családegyesítésre készül. Miért viszi Zsuzsa a paphoz titokban Imre kisfiát, Palikát? Anna békülni próbál udvarlójával, de a makacs férfi nehezen adja magát. Később a bárókisasszony olyan ajánlatot kap, amit nehéz visszautasítani.

2020.01.27., Hétfő 21:15 – 1. évad, 19. rész

Sándor édesanyját, Terkát, egyre jobban nyomasztja annak a titka, amit Mihállyal Sándor megmentéséért tettek, és még az is lehet, hogy a tervük visszafele sül el. Mariska kihúzza a gyufát úrnőjénél, Jozefinnél. Sára valami gyanúsat vesz észre Rózsával kapcsolatban. Imre rájön, ki segíthet neki lezárni végre a robbantók utáni nyomozást.

2020.01.28., Kedd 21:15 – 1. évad, 20. rész

Sára leleplezi Rózsa titkát. Gyula olyan szövetségesre talál a kastélyban, akire nem számított. Sándor újra bajba kerül, és úgy tűnik, hogy a megmenekülése ismét Katicán múlik. Vajon lesz elég lélekjelenléte a lánynak?

2020.01.29., Szerda 21:15 – 1. évad, 21. rész

Anna bárókisasszony magára haragítja az udvarlóját. A bárónét, Jozefint féltékenység gyötri, és kirúgással fenyegetőzik. Imre, a zsandárhadnagy letartóztat valakit a robbantás miatt, és trükkhöz és zsaroláshoz folyamodik, hogy bizonyítsa a bűnösségét, de vajon sikerrel jár-e?

Bátrak földje  2020.01.24., Péntek 21:15 – 1. évad, 18. rész

Ilona, a legfiatalabb bárókisasszony, szörnyű felfedezést tesz, és az életéért kezd aggódni. Móric meglepetése miatt Rózsa, a csaposlány egyre kétségbeesettebb. Baba, a javasasszony és tenyérjós sötét dolgokat lát Sándor jövőjében. Lebukik-e Anna a báróné előtt, miközben titkon a szíve választottjával találkozik?

Bátrak földje  2020.01.23., Csütörtök 21:15 – 1. évad, 17. rész

Sándor olyasmit tud meg Katicáról, ami nagyon meglepi a férfit. Gyula dolgát az ellenséges környezet nehezíti meg. Meddig tart ki a fiú? Rózsa szerelmet vall Móricnak, és az ifjú báró olyasmivel lepi meg a csaposlányt, amire senki sem számított. A zsandárok tiszteletére rendezett fogadáson Imre helytáll a főnöke előtt és lép Annával kapcsolatban is.

Bátrak földje  2020.01.22., Szerda 21:15 – 1. évad, 16. rész

Imre és Ödön cseles tervet eszelnek ki. Zsuzsa őrlődik, hogy megtartsa-e Péter atya titkát. A legkisebb Torzsa gyerek, Bori olyat tesz, amivel ráijeszt Terkáékra. Gyula testvére segítségét kéri, miután ismeretlen terepen kap feladatot, és bizonyítani akar. Anna olyan információt tud meg a robbantással kapcsolatban, ami mindent megváltoztathat.

Bátrak földje  2020.01.21., Kedd 21:15 – 1. évad, 15. rész

Anna döbbenetes felfedezést tesz a kastélyban, ami, ha kiderül, több ember életét is veszélyeztetheti. Jozefin úgy ügyeskedik, hogy Károly egyik támaszát is a saját oldalára fordítsa. A zsandárhadnagy anyja, Zsuzsa gyanakodni kezd Péter atyára, amikor megtudja, a pap korán sem olyan szentéletű, mint eddig hitte. Imre a robbantással kapcsolatban nagy felfedezést tesz.

Bátrak földje 2020.01.20., Hétfő 21:15 – 1. évad, 14. rész

Zalánt, az ifjú kovácsot, gyötörni kezdi a lelkiismerete egy nő miatt. Zsuzsa más szemmel kezdi látni Ödönt, a szolgabírót, ami konfliktust okoz neki fiával, Imrével. Katica megtudja, mit fizetett Anna a “lovászfiúnak” a segítségért, és féltékeny lesz a bárókisasszonyra. Terka döbbenetes felfedezést tesz a folyóparton, ami viszont Mihálynak ad ötletet.

Bátrak földje 2020.01.17., Péntek 21:00 – 1. évad, 13. rész

Míg Jakab, a boltos távol van, egy csaló átveri várandós feleségét, Sárát. Rózsa próbálja meg visszaszerezni Sára pénzét, de kérdéses, hogy sikerül-e. A Torzsa házaspár, Terka és Mihály kénytelen elfogadni a megmásíthatatlant. Anna titkos gyógynövénygyűjtő útján közel kerül a lebukáshoz. Hogy ezt elkerülje, segítséget kénytelen kérni, de annak ára van.

Bátrak földje 2020.01.16., Csütörtök 21:00 – 1. évad, 12. rész

Katica és Zalán szövetséget köt. Ki tart-e Anna az álmai mellett anyja, Jozefin mesterkedései ellenére? Imre döntésre kényszerül: a várost szolgálja, vagy a saját boldogságával törődik? Hogy megszerezze a Torzsa föld egy részét, Károly, a báró ördögi alkut ajánl Mihálynak. Hogy dönt Mihály?

Bátrak földje 2020.01.15., Szerda 21:00 – 1. évad, 11. rész

Imrének, a zsandárhadnagynak választania kell, hogy idejét a nyomozásra, vagy egy hölgy figyelmére fordítsa-e. Döntésébe azonban a szolgabírónak is van némi beleszólása. Sándor öccse, Gyula be akarja bizonyítani a szüleinek egyszer és mindenkorra, hogy elég felnőtt már, és ennek érdekében semmitől sem riad vissza. Anna elkezd a helyi javasasszonytól, Babától tanulni, de ehhez még Jozefinnek is van egy-két szava.

Bátrak földje 2020.01.14., Kedd 21:00 – 1. évad, 10. rész

Péter atya véletlenül remek ötletet ad báró Rokoczay Károlynak, hogyan szerezze meg azt a részét a Torzsa földnek, ami a vasút építéséhez kell Zalán, az ifjú kovács, tanácstalan szívügyekben, de megtalálja, kihez fordulhat támogatásért. Móric titkos alkut köt Floriannal, aminek érdekében semmitől sem riad vissza. Anna megpróbál kibékülni a férfival, akit elárult, de kérdéses, hogy ő megbocsát-e neki.

Bátrak földje 2020.01.13., Hétfő 21:00 – 1. évad, 9. rész

Sándor állapota aggasztó. Móric újabb akcióra készül és a kockázatos vállalkozásba belevonja a kovácsot, Zalánt is. Vajon sikerül-e? A Torzsa családnak meg kell küzdenie a felhergelt városiak dühével. Annának lelkiismeret-furdalása lesz, hogy kihasználja egy férfi érzelmeit, de mielőtt tehetne emiatt valamit, Jozefin tesz nem várt dolgot.

Bátrak földje 2020.01.10., Péntek 21:00 – 1. évad, 8. rész

Beváltja-e Rózsa a fenyegetéseit a Torzsa család ellen? Anna belemegy, hogy megmutassa Floriannak a várost, de csak azért, hogy végrehajthassa titkos tervét. Jozefin szemet vet egy vonzó fiatalemberre, és kihasználva hatalmát, megpróbálja elcsábítani. Sándort annyira leveri a lábáról a sebláz, hogy hallucinálni kezd, és lázálmában megcsókolja Annát, a bárókisasszonyt.

Bátrak földje 2020.01.09., Csütörtök 21:00 – 1. évad, 7. rész

Sándor sebe elfertőződik, tovább nehezítve a férfi amúgy is nehéz helyzetét. Károly megalázza a bárónét, Jozefint, aki ezt nem hagyja annyiban. Annára rá akarják erőltetni a gazdag, nőtlen bécsi grófot, Floriant, míg a bárókisasszony azon van, hogy menekülőutat találjon. A gróf megjelenése a vasút ügyében is zavart okoz. Rózsa rá akarja venni Torzsáékat a föld eladására és megdöbbentő dolgot tesz.

Bátrak földje 2020.01.08., Szerda 21:00 – 1. évad, 6. rész

Imre, a zsandárhadnagy, rájön, hogy az egész Torzsa család gyanúsan viselkedik. Talán nekik is közük lehet a robbantáshoz? Annát a báróné még mindig ki akarja házasítani a lány akarata ellenére. Anna meglepő forrásból kap támogatást, hogy megvalósítsa az álmait. A szobalánya, Katica, azonban nem túl lelkes, amikor Anna beavatja terveibe. A Rokoczay családhoz egy gazdag és jóképű gróf, Florian von Engelsburg-Alberti érkezik, aminek nem mindenki örül.

Bátrak földje 2020.01.07., Kedd 21:00 – 1. évad, 5. rész

Zalán, a kovács, előbb Katica, a szobalány titkát leplezi le, majd gyanús tárgyakat talál, amik Imre, a zsandárhadnagy kíváncsiságát is felkeltik. Hogy mentsék, ami még menthető a vasúttal kapcsolatban, a báró és fia, Móric elhatározásra jutnak, ami nem mindenkinek nyeri el a tetszését és újabb feszültséget szül. Anna isteni jelet kap arra, mit kezdjen az életével.

Bátrak földje 2020.01.06., Hétfő 21:00 – 1. évad, 4. rész

Miközben Imre, a zsandárhadnagy, a munkáját félti, báró Rokoczay Károly amiatt aggódik, hogy ha a nyomozás nem zárul le időben, a családja végleg eleshet a busás haszonnal járó üzlettől. Jakab, a zsidó boltos, aki feleségével, Sárával, első gyermeküket várja, két tűz között találja magát. Kiderül Rózsa, a csaposlány titka. Anna bárókisasszony pedig megint belebotlik valakibe a kis istállóban, és ez a találkozás egyiküknek akár végzetes is lehet.

Bátrak földje 2020.01.03., Péntek 21:00 – 1. évad, 3. rész

Tart a nyomozás a robbantás ügyében. Imre és Anna nem mindennapi módon kerül közelebb egymáshoz. Sándor távollétében tizenéves öccse, Gyula bizonyítani akar a szüleinek, de a terve nem úgy sül el, ahogy elképzelte. Imre, a zsandárhadnagy elszörnyedve nézi, hogy a szolgabíró utasítására a zsandárok miként folytatják az elkövetők utáni hajszát.

Bátrak földje 2020.01.02., Csütörtök 21:00 – 1. évad, 2. rész

Báró Rokoczay Károly igyekszik nyomást gyakorolni a parasztokra, hogy kiderítse, ki áll a robbantás mögött és ki volt a bűntársa. Katicát is fenyegeti a lebukás veszélye. Annát anyja, a báróné nyomasztja, hogy mihamarabb válasszon magának férjet. A bárókisasszony azonban nem akar még férjhez menni, ezért úgy száll szembe a szülői akarattal, ami gyanút kelt a hadnagyban, hogy Annának is köze lehetett a robbantáshoz.

Bátrak földje 2020.01.01., Szerda 18:50 – 1. évad, 1. rész

Egy rebellis fiatalember, Sándor, olyat tesz, amivel végzetes veszélybe sodorja magát. Imre, a zsandárhadnagy hatalmas kihívás elé néz és nem csak a munkája terén. Míg a báró lánya, Anna úgy érzi, hogy találkozott élete szerelmével, addig a szobalánya Katica, nagy kockázatot vállal, hogy megmentse azt a férfit, akibe titokban évek óta szerelmes.

 

 

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Fogd a kezem – tartalom

Barátok Közt tartalom – előzetesek, kezdési időpontok