in

Bródy János az Arénában ünnepli a születésnapját – jegyek itt

Bródy János, Kossuth- és Liszt-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemérem Középkeresztjével elismert zeneszerző-szövegíró-előadóművész, röviden dalszerző, 2016 áprilisában betölti a 70. életévét. Ebből az alkalomból barátai és tisztelői kérésére és mindenki örömére lesz még egyszer Bródy János koncert az Arénában.

Egész pontosan 2016. április 9-én este fél 8-kor kezdődik az ünnep, ahol minden különösebb hetvenkedés helyett tartunk jubileumi koncertet, ahol Bródy János két órán keresztül megosztja dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről és köztársaságról.

brody_janosÖnálló előadói pályafutása a hetvenes évek végén a Várszínházban és az Egyetemi Színpadon kezdődött.

Az Illés és a Fonográf zenekarban eltöltött évek után olyan dalok születtek, melyek személyes hangulata, érzelmi elkötelezettsége vagy ironikus intellektualizmusa szinte megkövetelte, hogy szerzőjük maga álljon velük közönség elé. Olyan idők jártak akkor, mikor dalokban tört a felszínre sok mélyen elfojtott érzés és gondolat.

A mai napig hűséges maradt önmagához, hét önálló nagylemez és aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalok bizonyítják, hogy szerénynek mondott előadói képességeivel is hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazza meg nemzedékének álmait és csalódásait.

A könnyűzene gyorsan forgó színpadán Bródy János megmaradt örök tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra, miközben dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a ’60-as évek szellemének követőit és az igazi szép dalok szerelmeseit.

A legutóbbi, „Az Illés szekerén” című albuma dupla platina példányszámot ért el és elnyerve a szakma és közönség elismerését is, „Az év hazai klasszikus pop-rock albuma” kategóriában Fonogram-díjban is részesült. A nagy sikerre való tekintettel a 70. évforduló alkalmából megjelenik a Ráadás, Bródy János legújabb stúdiófelvételeinek albuma, melyen néhány régebbi dal újraértelmezése mellett vadonatúj szerzemények is szerepelnek majd.

A Ráadás ráadásul az eddigi Bródy-albumokkal együtt most bakelit lemezen is megjelenik Bródy 70 címmel, korlátozott számban, díszdobozban is kapható lesz. A gyűjtemény a koncert napján kerül forgalomba, előjegyzéseket a koncertjegyek vásárlásával lehet kiváltani.

2016. április 9-én a Sportarénában ünnepeljük meg együtt, hogy létezik még szabad művészet Magyarországon, és örüljünk annak, hogy Bródy János még egyszer nagykoncertet ad, és megmutatja, milyen egy szabad és szuverén művész, aki bízik abban, hogy a dalok halhatatlanok.

Szólj hozzá!

Ma 70 éves Goldie Hawn – videóval köszöntsük

November 21-én Gasztroangyal – különleges helyszínre látogatnak