in

Dietetikus vagy táplálkozási tanácsadó: mi a különbség?

Napjainkban sokan belátják, hogy az egészséges életmód mennyire fontos. Ennek része a rendszeres sportolás, a lelki egyensúly és az egészséges táplálkozás is. Ahhoz, hogy tudjuk, milyen ételek elfogyasztása üdvös számunkra, érdemes lehet egy táplálkozási tanácsadó szolgáltatásait is igénybe venni. De mit csinál ő pontosan?

A táplálkozási tanácsadó

 

A The Bright Academy táplálkozási tanácsadó képzést is indít, ami iránt sokan érdeklődnek manapság. Jó tudni, hogy ez a tanfolyam online elvégezhető, nincs időkorláthoz kötve, és a végén egy certifikátot kapunk, amely tanúsítja, hogy részt vettünk a képzésen.

 

Olyan érdekes témák kerülnek itt terítékre, mint a táplálkozás és egészség kapcsolata, a bio és nem bio élelmiszerek vagy a növényi étrend és fenntarthatóság. De szó esik az elhízásról, a túlevéses zavarról vagy a napi kalóriaszükségletről is.

 

E rövid felsorolásból is jól látható, mi mindennel foglalkozik egy táplálkozási tanácsadó: egészséges életmód témában segíti a hozzá fordulókat. A fókusz ennél a szakmánál a megelőzésre helyeződik. A konzultáció során segítenek kialakítani egy egészséges étrendet, javasolnak olyan ételeket, amelyek szervezetünk számára hasznosak.

 

A dietetikus

 

A dietetikus szakmával gyakran összekeverik a táplálkozási tanácsadó szakmát. Bár van hasonlóság a két mesterség között, hiszen mindkét esetben az élelmiszerek, ételek minősége kerül a középpontba, lényeges különbségek is tapasztalhatók.

 

A dietetikusok kórházakban, egészségügyi intézményekben dolgoznak, ahol elsősorban beteg emberek számára állítanak össze egészséges étrendet. A táplálkozási tanácsadók viszont az egészséges embereket segítik abban, hogy minél tovább fittek maradjanak.

 

Azt is tudni kell, hogy a dietetikus képzés egyetemeken végezhető el, a szakra akár 4 éven át kell járni, és az oktatás végén oklevél szerezhető a szakdolgozat megírása után. A táplálkozási tanácsadó tanfolyam viszont online keretek között zajlik, nincs előképzettséghez, életkorhoz kötve a jelentkezés.

 

Éppen ezért érdeklődnek sokan e képzés iránt. Ami még mellette szól, hogy további kurzusok is elérhetők a témában a The Bright Academy honlapján: van például táplálkozási tanácsadó mesterkurzus, mindenmentes táplálkozási tanácsadó képzés és vegán táplálkozási tanácsadó képzés is.

 

Miért érdemes a tanfolyamot választani?

 

Az online képzések előnyeit talán nem is kell ecsetelnünk, ezeket kényelmesen, otthonról végezhetjük el, de további pozitívumok is vannak. A fentebb említett tanfolyamok mindegyikén konzultációs lehetőséget is biztosítanak, azaz feltehetjük a kérdéseinket az oktatónak.

 

Mivel tanácsadói képzésről van szó, gyakorlati tanácsokat, marketingtippeket is kapunk a kurzuson. Megtudhatjuk például, hogy miért fontos a saját weboldal készítése vagy hogyan készítsünk e-mail-kampányokat.

 

A táplálkozási tanácsadó képzést nemcsak személyi edzőknek ajánljuk, hanem mindenkinek, aki számára fontos az egészséges életmód, és szeretne megtanulni helyesen étkezni.

Szólj hozzá!

A vármegyei matricák előnyei

Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója