in

Fehér Miklós, nem felejtünk el – góljaival emlékezünk

Hirdetés

Csupán 40 éves lenne Fehér Miklós……

A portugál sztárklub, Fehér utolsó egyesülete, a Benfica méltóképpen meg akarja őrizni Fehér Miklós emlékét, a klubvezetők úgy döntöttek, hogy visszavonultatják a 29-es mezt, amit ezek után már soha többé senki nem viselhet a klubnál.

Fehér Miklós a hatvanadik percben állt be csereként a Guimaraes-Benfica portugál bajnoki találkozón. A szakadó esőben megrendezett találkozón Fehér nem egészségesen vállalta a játékot – náthával bajlódott már napok óta –, legalábbis a tragédia előtt saját honlapján még erről adott tájékoztatást. A hajrában gólpasszt adott csapattársának, Aguiarnak, amellyel a vendégek megszerezték a vezetést. Pár másodperccel később a játékvezető sárga lapot mutatott fel a magyar válogatott támadónak – nem engedett elvégezni egy bedobást –, aki egy hamiskás félmosollyal és hajának hátra simításával nyugtázta figyelmeztetését. Fél pillanat sem telt el, Fehér megpróbált újra a játékra összpontosítani, de ekkor mintha valami történt volna vele. Megállt, fejét előre hajtotta, majd háta begörnyedt, kezeit térdére támasztotta, majd tehetetlenül esett hátrafelé a fűre. A két csapat játékosai azonnal körbevették, a játékvezető engedélyt adott az orvosi segítségre. Tizenöt percig állt a játék, ekkor már lehetett tudni: nagy a baj.

Már a pályán megpróbálkoztak újraélesztésével, valaki elrohant a mentőért. A pályán tanácstalan játékosokat láthattunk ekkor, néhányan a földre borulva sírtak, majd lementek a pályáról, hiszen a játékvezető félbeszakította a mérkőzést… Fehért azonnal a guimaraesi kórházba szállították, ahol hiába küzdöttek életéért az orvosok, már ők sem tudtak rajta segíteni.

Győrben kezdte a pályáját

A Győrben nevelkedett, a Portónál is pályára lépett, majd a Benficánál legendává vált csatár tragikusan rövid élete során a magyar válogatott szurkolóit is többször megörvendeztette góljaival. A magyarlelato.com ezeket a találatait (szám szerint 7 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját 25 válogatott szereplése során) gyűjtötte most össze a szomorú évforduló alkalmából, hogy így emlékezzünk a kiváló labdarúgóra.

Nyugodj békében, Miki!

Emlékezzünk rá góljaival 

Azerbajdzsán-Magyarország 0-4 (EB-selejtező, 1999. október 10.)

 

Litvánia-Magyarország 1-6 (VB-selejtező, 2000. október 11.)

https://www.youtube.com/watch?v=4UWfQtTEVyM

Litvánia-Magyarország 1-6

https://www.youtube.com/watch?v=92V4dUTtFSU

Macedónia-Magyarország 0-1 (barátságos mérkőzés, 2000. november 15.)

https://www.youtube.com/watch?v=ONLYSYKELrE
Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Ezek a dalok voltak a népszerűek, amikor általános iskolás voltál

Gárdonyi Géza Színház: előadások, jegyvásárlás itt!