in

Gyógynövényekkel is lehet fokozni a sportteljesítményt

Az edzések célja, hogy az ember növelni tudja a fizikai erőnlétét és a teljesítményét. Nem lehet azonban állandóan csak edzeni és edzeni anélkül, hogy a test ne kapna megfelelő támogatást. A jó hír az, hogy ezt meg lehet adni a szervezetnek egészséges úton, a természet erejére támaszkodva.

A minőségi kerékpárok és a bringázás szerelmesei biztosan szívesen olvassák a tippeket, hogy a KerékpárWebshop blogja szerint milyen gyógynövények jöhetnek szóba a sportteljesítmény fokozása érdekében.

 

A rhodiola előnyeiről

 

Az aranygyökér néven is ismert rhodiola rosea olyan gyógynövény, amely egyszerre alkalmas arra, hogy növelje az edzés során nyújtott teljesítményt, és csökkentse a fáradtság érzetét. Az edzések stresszhatást váltanak ki, ám ez az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező növény hatékonyan védi a sejteket ettől.

 

Nem csak a professzionális sportolók élvezhetik az előnyét az aranygyökérnek. Azok, akik hosszú kerékpártúrára indulnak, ugyancsak megtapasztalhatják, hogy milyen hatékonyan tudja csökkenteni a kimerültség érzését az ebből a gyógynövényből készült teakeverék.

 

Az isteni nedű előállításához egy teáskanálnyi szárított rhodiola gyökérre és egy csésze forró vízre van szükség mindössze. Miután a rhodiola gyökerét leöntöttük a felforralt vízzel, állni kell hagyni mintegy tíz percen át, végül le kell szűrni. Közvetlenül edzés előtt javasolt elfogyasztani.

 

A maca gyökér hasonló hatást válthat ki

 

A sportteljesítmény növelése céljából jó választás lehet még a maca gyökeréből készült smoothie is. Ez egy Dél-Amerikából származó gyógynövény, amely ugyancsak adaptogén hatású. Ez azt jelenti, hogy a stressz kezelése mellett kitűnően alkalmas a fizikai állóképesség növelésére.

 

A macáról tudni kell, hogy vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben egyaránt gazdag. Éppen ezért nemcsak az állóképesség tekintetében tapasztalhat pozitívumokat az, aki macából készült smoothie-t fogyaszt, hanem azt is tapasztalhatja, hogy az edzéseket követően sokkal gyorsabban tud regenerálódni.

 

A maca smoothie elkészítéséhez egy evőkanál maca porra, egy banánra, egy csésze növényi tejre, egy evőkanál mogyoróvajra és egy teáskanál mézre vagy juharszirupra van szükség. Az összetevőket össze kell keverni egy turmixgépben. A smoothie akkor készül el, amikor a komponensek krémes állagúak lesznek. Ugyanúgy edzés előtt érdemes fogyasztani, mint a rhodiola teakeveréket, de akár reggelire is tökéletes választás.

 

A ginzeng használata is segíthet

 

Ugyancsak adaptogén gyógynövényről van szó, amely képes növelni a fizikai teljesítményt. Ezenfelül a mentális éberség javítására is alkalmas, amely rendkívül fontos, ha az ember egy hosszú távú kerékpártúrán vesz részt vagy épp egy versenyen. Ilyenkor ugyanis nemcsak a megfelelő energiaszint fenntartása jelenthet kihívást, hanem a koncentrációé is.

 

A ginzeng teakeverékhez egy teáskanál szárított ginzenggyökérre, egy csésze forró vízre van szükség. A vízzel történő forrázás után 5-7 perccel fogyasztható.

Szólj hozzá!

Miért fontosak az elektronikus fizetési megoldások?

Az ideális gyerekbakancs