in

Hogyan válasszuk ki az ideális füstcsövet?

Ahogy közelednek a hideg hónapok, úgy egyre nagyobb figyelem hárul a fűtéstechnikára. Még a mínuszok beállta előtt érdemes alaposan ellenőrizni az egyes alkatrészeket, ha pedig éppen gondolkodunk egy új kályha, berendezés kialakításán, ajánlott felmérni a lehetőségeket még mielőtt bevásárolunk.

Az egyik legfontosabb kiegészítő: a füstcső

 

Ez egy viszonylag egyszerű alkatrész, aminek a működése sem bonyolult. Az égés során keletkező füstöt hatékonyan elvezeti a kéménybe. Ez még nem jelenti azt, hogy mindegy, milyet szerelünk fel. A STUXI füstcső kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő termékeket. Többféle változat közül lehet válogatni, teljesen személyre szabhatjuk a méretet, a csövek irányát.

 

Kandallóhoz és kazánhoz is egyaránt szükség van füstcsőre. Elérhető vékony és vastag változat is, de az esztétika szempontjából fontos lehet a szín, a forma is. Természetesen a legnépszerűbb még mindig a fekete, de emellett fehér és barna is elérhető, hogy mindenképpen illeszkedjen az otthon megjelenéséhez. Nem csak új kazán, kandalló kialakításánál érdemes megnézni, hogy mégis melyik lenne az ideális füstcső. A meglévő berendezést is legalább évente, a fűtési szezon kezdete előtt kell ellenőrizni. Ha az alkatrész kezd elhasználódni, akkor mindenképpen cseréljük ki. 

 

Ha a füstcső nem teljesít megfelelően, azzal azt kockáztatjuk, hogy füst kerülhet a belső terekbe is, ami nemcsak kellemetlen, de súlyos balesethez is vezethet. Ha például az illesztéseknél kezd elengedni, akkor a káros anyagok is szabadon be tudnak jutni a szobába. Ezért is fontos, hogy vásárlás előtt alaposan felmérjük a lehetőségeinket és biztosan olyan terméket szereljünk be, ami megfelel a kandalló, kazán elvárásainak is.

 

Mire figyeljünk a beszerzés során?

 

Nem csak magára a füstcsőre lesz szükség, ha hatékony elvezetést akarunk létrehozni. A vásárlás során oda kell figyelni az átmérőre, hogy biztosan illeszkedjen a kazánhoz, kandallóhoz. Könyökökre is szükség lesz, hogy a megfelelő irányba vezessük el a füstöt. Ezenkívül kell még csőrózsa, fali hüvely és hődob is.

 

Minden kiegészítő többféle színben elérhető, így a megjelenés miatt nem kell aggódni. Könnyedén összerakhatunk egy olyan rendszert, ami nemcsak hatékonyan vezeti el a káros anyagokat, de esztétikailag is ideális eleme lehet otthonunknak. 

 

A fűtéstechnika fontos kiegészítője otthonunknak

 

Kifejezetten igaz ez a hideg, téli hónapokban. Ahhoz, hogy a fagyos éjszakák és nappalok is kellemesen teljenek, érdemes minél hamarabb ellenőriztetni a meglévő fűtéstechnikát. Akár új kialakításáról vagy a jelenlegi javításáról van szó, mindig válasszunk minőségi kiegészítőket, alkatrészeket.

 

Ezzel megakadályozhatjuk azt, hogy rövid időn belül elhasználódjanak, valamint a rendszer megfelelő működése is biztosítva lesz. Az ördög a részletekben rejlik, ha fűtéstechnikáról van szó, ez mindig járjon az eszünkben.

Szólj hozzá!

Mit tud, mitől üzleti egy üzleti laptop?

Adventi kalendárium gyerekeknek online rendelés – infok itt