in

Mit tud, mitől üzleti egy üzleti laptop?

Az üzleti laptopok nagyon kedveltek a használt gépek piacán. Nem véletlen, ugyanis számos olyan előnnyel rendelkeznek a hagyományos darabokkal szemben, amit csak ők tudnak. De melyek ezek? Mit tudnak, és mikor, miért érdemes ilyen típust választani? Lássuk!

Miért nem mindig jó egy hagyományos, “consumer” laptop?

 

Sok KKV szektorban dolgozó cégvezető találkozott már azzal a problémával, hogy nem talált olyan laptopot a piacon megfizethető áron, ami jól bírta volna hosszú távon a 8 órás igénybevételt. Ezekkel a problémákkal rendszeresen találkoznak:

 

  • A használatból eredő problémák már akár 1-2 év után is jelentkeznek.
  • Lassúak, kis teljesítményűek, nem lehet velük gyorsan dolgozni.
  • Melegednek, mely akár még adatvesztéshez is vezethet.
  • Viszonylag sokat vannak szervizben.

 

És akkor csodálkozunk, hogy sokan fordulnak inkább az olyan megfizethető árú, kiváló alternatívákhoz, mint amit egy használt üzleti laptop jelent.

 

Megvásárolhatják őket újonnan is, de azt nem valószínű, hogy egy KKV megengedhetné magának. Egy-egy ilyen termék ára körülbelül 400.000 Ft körül kezdődik, és nem ritka közöttük a 700-900 ezer forintos gép sem. Ez pedig döntően befolyásolja a választást.

 

Viszont sajnos még mindig nagyon sokan fordulnak a “consumer” laptopok felé ahelyett, hogy a használt piacról szereznének be egy kifejezetten erős üzleti laptopot, töredék áron.

 

Miért kerül sokba egy üzleti laptop?

 

Aki keresi a választ erre a kérdésre, az azonnal a RAM méretet, a processzor órajelet, a háttértár kapacitását, a videókártya méretét nézi. Pedig nem ezek teszik drágává ezt a szegmenst.

 

Sokkal inkább azt kell megfizetni, hogy minőségi anyagból készültek, így strapabíróbbak, időtállóbbak, hibátlan kivitelezés jellemzi őket, jól bírják a folyamatos munkát, és még dizájnjuk is szebb.

 

Az új és használt üzleti laptopok főbb előnyei

 

Egy használt üzleti laptop épp olyan jó, mint egy új, csak már van benne pár üzemóra. Ettől függetlenül például a PC Aréna sem véletlen ad rá garanciát is. Felújított gépekről van szó, melyek tesztelve vannak, és cseréltek bennük minden elhasználódott vagy hibás alkatrészt. A nagy cégek pár év után leselejtezik őket, és újabbat vásárolnak, így töredék áron hozzájuk lehet jutni.

 

Nézzük melyek azok a legfőbb előnyök, melyet megkapunk egy ilyen gép esetén:

 

  • Biztonság. Vannak rázkódás elleni védelemmel ellátott készülékek is, de a biztonsághoz sorolhatjuk még az ujjlenyomattal való azonosítást is.
  • Ergonómia. A billentyűzetek úgy vannak kialakítva, hogy azokat hosszú távon is kényelmes legyen használni. A töltőket, adatátviteli eszközöket és egyéb csatlakozókat úgy helyezték el, hogy a legkényelmesebb legyen. Dokkolási lehetőség, beépített billentyűzetvilágítás, kamera, hangszóró és wificsatlakozási lehetőség is található bennük.
  • Strapabíróak. Fémből és magnéziumból készült házakkal szereltek. A minőségi összeszerelés és anyaghasználat biztosítja a rezgések, ütések és folyadékok elleni védelmet.
  • Megbízhatóság. Napi 8-12, sőt akár folyamatos 24 órás működést is kibírnak, akár tartósan is.

 

Érdemes tehát alaposan körülnézni a kínálatban és az igényeink szerint választani.

Szólj hozzá!

Öröm volt hallgatni! Ádám fantasztikusan adta elő az Álmodj királylányt, megkönnyeztük!

Hogyan válasszuk ki az ideális füstcsövet?