in

Idézetek diplomaosztóra – mutatjuk a gondolatokat!

Idézetek diplomaosztóra – mutatjuk a gondolatokat!

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.”
Goethe

“Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira, mikor a gyomlálás, a gazszedés, a trágyázás ideje van, s a másikra, mikor minden kivirul lelkedben, s illatos és buja lesz, s megint a másikra, mikor minden elhervad, s ez így van rendjén, s megint a másikra, mikor letakar és betemet fehér lepleivel mindent a halál. Virágozz és pusztulj, mint a kert: mert minden benned van. Tudjad ezt: te vagy a kert és a kertész egyszerre.”
Márai Sándor: Ég és Föld

“Az észszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az észszerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani.”
George Bernard Shaw

“Tudnunk kell megőrizni magunkat: ez a legerősebb próbája a függetlenségnek.”
Friedrich Nietzsche

Hirdetés

“Abszolút szabadság nem létezik, helyette csak a választás szabadsága létezik, vagyis az, hogy magunk választjuk ki, mi mellett kötelezzük el magunkat.”
Paulo Coelho: A Zahír

“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.”
Buddha

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.”
Charles Caleb Colton

“Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.”
Napoleon Hill

“Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.”
Leonardo da Vinci

“Állandóan nagyszerű lehetőségekkel szembesülünk, amelyek megoldhatatlan problémáknak vannak álcázva.”
John Gardner

“Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.”
André Kostolany

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.”
Steve Jobs

. „A diplomaosztóknak nem csak arról kellene szólnia, hogy előretekintünk – a diplomaosztó egy lehetőség, hogy hátranézzünk, és végigkövessük a lépéseinket, amik elvezettek oda, ahova jutottunk.”
Taylor Mali

”A sikert nem lehet üldözőbe venni, ahogy a boldogságot sem: a sikernek magának mintegy mellékhatásként, önkéntelenül kell jelentkezni, mikor az ember valamely önmagánál nagyobb ügynek szenteli magát.”
Viktor Frankl

“Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid.”
Benjamin Elijah Mays

“Az emberi tapasztalás bámulatos gazdagsága nem szerezne annyi örömet, ha nem kellene korlátokat leküzdenünk. A csúcsra érés feleannyira sem boldogítana, ha nem kellene sötét völgyeken is áthaladnunk.”
Helen Keller

„A diplomaosztó ünnepség egy olyan ceremónia, amikor arról mondanak beszédet több ezer egyforma fejfedőbe és talárba öltözött hallgatónak, hogy az egyéniség a siker kulcsa.”
Robert Orben

„Nincs izgalmasabb lehetőség a nagybetűs életnél! …de itt már csak egyszer próbálkozhatsz – csak egy diplomaosztód van, és kész, kikerülsz a védőhálóból. Az utad minden egyes lépésénél meg kell találnod a mélyen-mélyen magadban rejlő bátorságot.”
Andrew Shue

„Ha kilépsz a komfortzónádból, máris elindultál az emlékgyártás útján.”
Meik Wiking

„Az az értékes új gondolat, melyet rögtön száz régi igazol.”
Szász Zoltán

„Várhatsz az élettől annyit, amennyit csak akarsz, de úgy bútorozd be magadat, hogy az ellenkezője se érhessen készületlenül.”
Weöres Sándor

„Minden út sokkal hosszabb, ha először tesszük meg, mint amikor már ismerjük.”
Thomas Mann

„Nincs olyan teendő, amitől az emberek többsége inkább visszariadna, mint a kitartó és következetes gondolkodás – ez a legnehezebb munka a világon.”
Wallace D. Wattles

“Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak.”
Steve Jobs

“Gondolkodásmódunk befészkeli magát életünkbe. Erősebb befolyást gyakorol ránk, mint legmeghittebb társas kapcsolataink. Legbizalmasabb barátaink nem alakíthatnak annyit életünkön, mint dédelgetett gondolataink.”
J. W. Teal

„Az akarás fölemészt bennünket, a bírás megront; hanem a tudás törékeny szervezetünket meg nem szűnő békés nyugalomban tartja.”
Honoré de Balzac

„A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.”
Albert Schweitzer

„Hiszem, hogy mindannyiunkban ott bujkál a kalandvágy, ám a legnagyobb kaland az, ha nap mint nap szembenézünk a felelősséggel.”
William Gordon

„Gyakran az, amitől a legjobban féltél, sokkal kevésbé problémás, mint ahogy gondoltad. Nincs azzal semmi baj, ha előre tekintünk, és a jövőt tervezgetjük, de tudnod kell, könnyen meglehet, hogy a legnagyobb félelmeid a legnagyszerűbb meglepetéssé válnak.”
Nick Vujicic

„Ha az ember bekebelezi a félelmeit, azzal erősebbé válik. Ha a boszorkány szemébe nézünk, el fog tűnni. És ha egy boszorkányt elüldözünk, akkor a többi is vele megy.”
Tom Ryan

Szólj hozzá!
Hirdetés

Ungi Exatlon 2022 – információk itt!

Flegma idézetek – mutatjuk a gondolatokat!