in

Így néz ki Hofi Géza síremléke

Hofi Géza Budapesten a Farkasréti Temetőben nyugszik. A síremléket Fáskerti István szobrász 2007-ben készítette.

A humoristát 1983-ban Ádám Ottó szerződtette a Madách Kamara Színházhoz, ahol saját szövegével és dramaturgiájával állt a közönség elé.

A Hofélia c. önálló estjét ötszázszor játszotta sikerrel, 1987 októberétől pedig az Élelem bére c. estjét, amely 2001. május 27-ig 1500 előadást ért meg.[4] Hofi a rendszerváltás után is töretlen sikerrel lépett fel, műsorainak hangvétele, stílusa, egyéni humora alapvetően nem változott.

Átesett egy szívinfarktuson, szemműtéten, s csak 2002 februárjában tért vissza a színpadra, ahol még két hónapot játszott haláláig, nagy sikerrel.

Hofi Géza 2002. április 10-én hunyt el.

Nincs hasonló

Gyászolók ezrei kísérték utolsó útjára Hofit Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Horváth Ádám rendező búcsúztatójában beszélt arról, hogy Hofi Géza jelenség volt. Egy olyan jelenség, amely egy ország életébe áldásképp egy ponton besuhan, és aztán tovább megy. Nincs előtte se, nincs utána se hasonló – fogalmazott.

A barátok nevében Benedek Fülöp köszönt el Hofi Gézától. A sírnál Kerényi Imre úgy búcsúzott: helyezzük sírba a méltót, méltó módon.

A Madách Színház igazgatója felsorolta a művész összes díját, amelyekkel “hódolói elhalmozták őt.” Hofi Gézát a Farkasréti temető művészparcellájában, a Fővárosi Önkormányzat által adományozott díszsírhelyen temették el.

Így néz ki Hofi Géza síremléke
Így néz ki Hofi Géza síremléke
Szólj hozzá!

Zorán izgalmas húsvéti receptet árult el

Vörös Edit – Peller Károly: Ahol az ember felmászik a fára