in

Keleti Éva gyászol: “távozásával hatalmas űrt hagyott maga után”

Szalay Zoltán a magyar fotóriporter-társadalom egyik nagy öregje volt, aki mindig törődött a fiatalokkal, legfőbb célja pedig a tanítás volt – emlékezett a kedden elhunyt fotóriporterre az MTI-nek Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész.

Felidézte: Szalay Zoltán pályája során dolgozott a Rádióújság, a Tükör, a Magyar Hírlap és a Kurír fotóriportereként és képszerkesztőjeként is. 1995-től szabadúszóként tevékenykedett.

Szalay Zoltán a család közlése szerint életének 82. évében kedden hajnalban hunyt el. A neves fotóriporter a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás szellemi atyja, ötletgazdája és harminc éven át – kisebb megszakítással – a kiállítások rendezője volt.

    A magyar fotóriporterek seregszemléje neki is köszönhetően mára nemzetközi szintre emelkedett – hangsúlyozta Keleti Éva.

Kiemelte: Szalay Zoltán az utolsó percig dolgozott, a fővárosi Cultiris Galériában havi rendszerességgel megrendezett sorozata a fiatal magyar fotóriporter generáció kiemelkedő tagjait mutatta be.

    “Meghatározó alakja volt a magyar fotóriporter gárdának, távozásával hatalmas űrt hagyott maga után. Hiányát szinte pótolni sem lehet” – fogalmazott Keleti Éva.

– MTI –

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a Három kívánság? Dévényi Tibor megszólalt

Megható sztorikkal tér vissza az RTL Klub népszerű műsora