in

Keresztanyu – a szereplők névsora

Keresztanyu Jóska (Bárány Jóska)

Németh Kristóf

Foglalkozása: fogadója van, emellett csontkovács és csempész

Erőssége: lebilincselő a stílusa, vezéregyéniség, jó a humorérzéke

Gyengesége: féltékeny, hirtelen haragú, lusta

Beceneve: Jóska

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Bárány Jóska (49) Makkosszállás legtehetősebb polgára, kétségkívül látszólag neki van a legtöbb pénze, övé a legszebb feleség, neki igazán bejött az élet. Jóska már kora ifjúságában kitűnt társai közül azzal, hogy már akkor vállra akaszthatós mobiltelefonnal járkált, amikor az még 20 kg-os volt. Neki volt a faluban először nyugati sportkocsija, és vendéglátós szülei révén járt többször külföldön is, magát világlátott embernek tartja, holott Bécsnél tovább nem nagyon jutott ő sem.

Bár Jóska nem túl motivált, de Timike mindenáron azt akarja, hogy egy napon Róza mama helyébe lépjen, és ő maga legyen Makkosszállás polgármestere, és a csempész maffia új vezetője.

Keresztanyu Timike

Timike (Bárányné Timike)

Balogh Anna

Foglalkozása: műkörmös

Erőssége: gyors felfogású, szép, ravasz

Gyengesége: képtelen mások fejével gondolkozni, csak a saját értékrendjét tartja elfogadhatónak

Beceneve: Timike

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Timike (45), ahogy mindenki hívja, Makkosszállás legelegánsabb asszonya. A helyi fogadós, Bárány Jóska felesége, és nagyfiuk, Zozó (28) édesanyja. Számára roppant fontos, hogy ne csak gazdagok legyenek, hanem lássák is rajtuk, hogy gazdagok, ezért sokszor sokkal többet is mutat annál, mint amilyük van.

Timikének a sznobizmusánál már csak hatalom-és pénzéhsége nagyobb, nem titkolt szándéka, hogy az amúgy remekül jövedelmező csempészet, a fogadó, a férje kiropraktőri rendelője és a saját szépségszalonja mellett egész Makkosszállás az ő befolyásuk alá kerüljön.

Keresztanyu Laura (Harangozó Laura)

Tóth Angelika

Foglalkozása: Jóska fogadójának pultosa és rúdtánc órákat ad Zozó edzőtermében
Erőssége: bombajó csaj, rúdtánc, cuki

Gyengesége: affektál és felszínes

Beceneve: Laura

Tegez-magáz: mindenkit tegez, csak az öregeket magázza

Laura (26) Harangozó Lajos és Mariann középső lánya, Róza Mama második unokája. A környék jó csaja. A fogadóban délelőttönként ebédig ő dolgozik a pultban, délutánonként az edzőteremben tart rúdtáncórákat. Teszi magát a férfiaknak, Viktor és Zozó évek óta versengenek kegyeiért, utóbbival korábban járt is egy ideig, Zozó pedig azóta is fülig szerelmes Laurába, aki viszont egyelőre az igazira vár. Húgával, Ildivel kutya-macska viszonyban vannak, az, hogy még mindketten a szülői házban egy szobába élnek, nem könnyíti meg a felnőtt lányok mindennapjait.

Keresztanyu Ildi (Harangozó Ildi)

Maizác Fanni

Foglalkozása: idővel ő is beáll a fogadóba pultosnak

Erőssége: kedves

Gyengesége: túlbuzgó, naiv

Beceneve: Ildi

Tegez-magáz: mindenkit tegez, csak az öregeket magázza

Ildi (22) Harangozó Lajos és Mariann legfiatalabb lánya, Róza Mama harmadik unokája. Naiv és szende lány, sokáig nem találta a helyét Makkosszálláson, ám egy nap megjelent a fiatal és jóképű Bonifác atya, Ildi pedig azóta rendszeresen jár templomba. Saját magának sem vallaná be, de beleszeretett a papba, aki csak plátói módon viszonozza szerelmét, (baráti)viszonyukat azonban titokban kell tartaniuk

Keresztanyu Imi (Répás Imre)

Konfár Erik

Foglalkozása:
rendőr, Tivadar beosztottja
Erőssége: lojális, pontos
Gyengesége: ügyetlen, alkalmatlan, testileg képtelen bizonyos feladatok elvégzésére, nem túl gyors észjárású

Beceneve: Imi

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Imi (28), Tivadar második legjobb embere, társa Zénó, akinél egy fokkal ügyefogyottabb. Makkosszálláson nőtt fel, szegény családban, és fiatalon állt be Tivadar csapatába rendőr 2-nek. Ügyefogyottságával rengeteg akciót meghiúsít Tivadar és Zénó csapatában, de Tivadar nem válogathat, örül, hogy van a posztra embere, így Imi akárhányszor is hibázik: marad. Imi legjobb barátja a nála némileg idősebb Zénó, akire kicsit felnéz, mert arra bíz minden komolyabb feladatot Tivadar.

Keresztanyu Zénó (Török Zénó)

Dóra Béla

Foglalkozása: rendőr, Tivadar beosztottja

Erőssége: lojális Tivadarhoz

Gyengesége: lusta, nehézkes

Beceneve: Zénó

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Zénó (32), Tivadar legjobb embere, de még így is egy életlen kés a fiókban. Társa és legjobb barátja – akivel állandóan szivatják egymást – a nála egy fokkal ügyefogyottabb Imi, kettejük közül Zénó a karakánabb, talpraesettebb. Évek óta dolgozik Tivadar mellett, aki minden komolyabb feladatot rábíz, és bár ezek kevéssé tekinthetőek eredményesnek, de mivel Imi látványosabban hibázik, így Zénó a kedvenc. Iminek folyton csajozási trükköket tanít, szabadidejében pedig focimeccseket követ és fogad rájuk.
Kriszta (Krisztina Tatarenko)

Sajgál Erika

Foglalkozása: családanya

Erőssége: háziasság, családszeretet, feltétlen odaadás és rajongás Oleg felé

Gyengesége: nagyon naiv, könnyű túljárni az eszén

Beceneve: Anyuska, Kriszta

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Kriszta (48) Makkosszálláson született 1972-ben, gyerekkori legjobb barátnője Pálinkás Mariann, Róza mama egyetlen gyermeke. Krisztina még a rendszerváltás előtt kiváló orosz tanulmányaiért egy jutalom útban részesült, így jutott ki Kijevbe, ahol megismerkedett Oleg Tatarenkoval, a tehetséges matematikussal, aki későbbi férje is lett, illetve gyermekei apja. Két fiuk, Igor és Viktor mellett van egy kislányuk is, Tatjana.

Keresztanyu Tivadar (Tomasevics Tivadar)

Lengyel Ferenc

Foglalkozása: rendőrfőnök Makkosszálláson
Erőssége: határozott, elszánt, bátor, gyors észjárású
Gyengesége: mániákussága miatt nem méri fel jól az emberi erőviszonyokat, finoman autisztikus, nem bánik jól az emberekkel
Beceneve: a magánéletben Tivi

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Tivadar (55), Makkosszállás rettenthetetlen rendőrőrsének vezetője 50 éves volt, amikor egy Makkosszállásnál még kisebb településről áthelyezték az ukrán-magyar határmenti községbe, hogy vezesse ő ezentúl a határtelepülés rendőrségét, amelyhez elsőként és legfőképpen a határrendészeti feladatok és a csempészek lefülelése tartozik. Tivadar egész életében arra várt, hogy végre megkapjon egy komoly és felelősséggel teli feladatot, és azt érezte, a makkosszállási kinevezéssel végre révbe ért, és kíméletlenül megleckéztetheti majd a bűnözőket. Nem számolt azonban Róza Mamával és az ő csempészhálózatával.

Keresztanyu
Petra (Harangozó Petra)
Dobos Evelin

Foglalkozása: végzős egyetemista (közgazdász)
Erőssége: hihetetlenül gyors észjárású, nagyszájú, szemtelen és gátlástalan, gyakran fiúsan vagány
Gyengesége: nehezen mutatja ki az érzéseit, nehezen engedi bele magát egy valódi szerelembe

Beceneve: Petra, Petruska

Tegez-magáz: mindenkit tegez, csak az öregeket magázza

Petra (28) az oka annak, hogy Mariann és Lajos ilyen korán összeházasodtak, de mivel ő Róza mama első és legidősebb unokája, vele alakult ki Keresztanyunak a legszorosabb kapcsolata.  Róza Mama nagyon sokat vigyázott Petrára, amikor Mariann és Lajos még fiatalok voltak, ezért Petrának már kicsi korától saját szobája volt Róza mama házában. A kereszatanyu gondoskodott arról, hogy nála mindig legyen egy különleges és békés hely, ahova Petra a húgai elől elmenekülhet. Petra vadóc, fiús kislány volt, Róza mama örömmel figyelte, hogy nagyon sok vonásában rá, és nem az anyjára ütött a kislány. Még kicsi volt, amikor Róza mama már beavatta a legtitkosabb elszámolásaiba, segített neki a csempész naplót vezetni, amit egyébként Róza mama senkinek sem mutatott meg soha. Petra éles eszű kislány volt, ezért amikor az iskolaválasztásra került a sor, Róza mama ragaszkodott hozzá, hogy a Közgazdasági Egyetemre jelentkezzen, a fővárosban. Történetünk kezdetén érkezik vissza Petra Makkosszállásra, azzal a nem titkolt céllal, hogy átvegye Róza mamától egy év múlva a családi bizniszt.

További infok a szereplőkről itt

Szólj hozzá!

1270 ingyenes – infok itt

Keresztanyu – íme a tartalom