in

Keresztanyu – a szereplők névsora

 

Keresztanyu Márk (Pintér Márk)

Kékesi Gábor

Foglalkozása: nyomozó

Erőssége: vagány, sármos, jóképű, nagyszájú, intelligens, jó a humorérzéke

Gyengesége: nem tud a nőknek ellenállni, nem éppen a hűségéről híres

Beceneve: Márk

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Pintér Márkot (30) a tenyerén hordozta az élet, egészen mostanáig. Rendes család, jó körülmények, támogató szülők, és persze nők garmadája vette mindig is körül. Jobb ötlet híján jelentkezett a Rendőrtiszti Főiskolára, az amerikai akció sorozatokon felnőtt srác mindig is szeretett volna a legmenőbb nyomozók közé tartozni, igazi nagy akciókban részt venni. Pechére azonban a kapitányságon, ahol immár 5 éve dolgozik, csak piti bűncselekmények felderítését bízták rá, pedig évek óta vár arra, hogy előléptessék. Éppen ezért nagy pofon, amikor a budapesti rendőrkapitányság parancsnoka úgy dönt, áthelyezteti a jóképű és nők kedvence Márkot egy határmenti kis településre a határrendészethez, a főnök ugyanis ki nem állhatja, hogy a fiatal rendőr bármelyik nőt bármikor megkaphatja. A pohár akkor telik be, amikor Márk, a kapitány egyik volt szeretőjével kezd alkalmi viszonyt, akivel mint kiderül Sótonyi ezredesnek komolyabb szándékai vannak.

Nagy Feró

Foglalkozása: csempész

Erőssége: a humorérzéke, mindenből kidumálja magát

Gyengesége: gyáva, nem túl okos

Beceneve: Babos

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Babos (68) igazi életművész, aki a fiatal 60-as évekbeli rock generációhoz tartozott, szívesen zenélt, koncertezett a környéken, innen is ismerte meg legjobb barátját Damilt, aki szintén zenész. Hamar rájött azonban, hogy a muzsikálásból nem lehet megélni, ezért valami sokkal kézzelfoghatóbb munka után kell nézni. Damil vitte be a bizniszbe Róza mamához, ahol évek óta ők a mindenesek, csempészek, szállítmányozók.

Keresztanyu
Damil

Ganxsta Zolee

Foglalkozása: csempész
Erőssége: a humorérzéke, mindenből kidumálja magát
Gyengesége: nem akarja kimutatni az érzéseit
Beceneve: Damil
Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Damil (48) senkinek nem hajlandó elárulni a valódi nevét, azt mondja, ő így született, Damil. Babossal remekül egymásra találtak, mert mindketten életművészek: nem vetik meg a sört, a csajokat, a bulikat. Damil nagyszájú, hencegő, de a szíve mélyén nagyon vágyna arra, hogy egyszer neki is családja lehessen

Keresztanyu
Lajos (Harangozó Lajos)

Mihályfi Balázs

Foglalkozása: autószerelő műhelye van, csempész
Erőssége: családszeretet, feltétlen odaadás és rajongás Mariann és a lányai felé
Gyengesége: ügyetlen, szétszórt, naiv, meggondolatlan, hirtelen haragú

Beceneve: Lajos, Lali, ha a felesége mérges rá, akkor Harangozó Lajosnak hívja

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz, Róza mamát következetesen Mamikának szólítja, amitől Róza mama nagyon kellemetlenül érzi magát

 

Harangozó Lajos, A Keresztanyu, vagyis Róza mama vője. Lajos pesti vagány srác volt, 20 évesen autószerelőként dolgozott a Balatonon, amikor megismerkedett Róza mama lányával, Pálinkás Mariannal. Lajos és Mariann rögtön egymásba is szerettek, és bár Róza Mama nem lelkesedett Lajosért, végül összeházasodtak. Lajos leköltözött Makkosszállásra, ahol Róza mama segített neki megnyitni autószerelő műhelyét, amit a mai napig vezet. Három gyerekük született Mariannal: Petra, Laura és Ildi. Lajos legnagyobb drámája, hogy bár a felesége Mariann imádja, a lányai gyönyörűek, Róza mamának mégsem sikerült 30 év alatt sem bebizonyítania, hogy ő a legrátermettebb férfi, aki a csempész üzletet egy napon átvehetné

Keresztanyu Oleg (Oleg Tatarenko)

Magyar Attila

Foglalkozása: a családi benzinkúton dolgozik, csempész

Erőssége: precíz, megbízható, higgadt

Gyengesége: a konfliktusokat nehezen kezeli

Beceneve: Apuska, Oleg

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Oleg (52) még a Szovjetunióban született 1968-ban, az ifjú éveit ifjúmunkás szocialista KISZ vezetőként töltötte egy Kijev melletti kisvárosban. Matematikai tudásával már kiskorában mindenkit lenyűgözött, bármennyit összead, oszt, szoroz fejben, őt pénzzel még sosem verték át. Ő Róza mama legmegbízhatóbb beszállítója, az évek alatt kiépült ukrán-magyar csempészhálózaton belül ő biztosítja a legfőbb üzemanyag- és dohánybeszállítást. A határ ukrán oldalán él feleségével, a makkosszállási származású Krisztával, innen is a kapcsolat Róza mamáék felé. Két fiuk van, Viktor és Igor, illetve egy kislányuk, Tatjana, akiket mindennél jobban szeretnek.

Keresztanyu Mariann (Pálinkás Mariann)

Ullmann Mónika

Foglalkozása: háztartásbeli

Erőssége: bármit megtesz a férjéért, Lajosért, és a lányaiért

Gyengesége: amikor vita van a férje és az anyja között, sosem foglal állást, ezzel mind a kettejüket magára haragítja

Beceneve: Mariann

Tegez-magáz: mindenkit tegez, csak az időseket magázza

Róza mama Mariannt (48) egyedül nevelte fel, férjéről, Mariann apjáról pedig azóta is mélyen hallgat a családi legendárium. Róza mama egyetlen kincse, szeme világa, akit agyon féltett a keménykezű asszony, hamar kimenekült a mama házából azzal, hogy alig 20 évesen hozzáment Harangozó Lajoshoz (52), a budapesti illetékességű autószerelőhöz, akitől már az első szerelmes nyár alatt teherbe esett Petrával, legidősebb lányukkal. Petra (28) után született még két lányuk Laura (26) és Ildi (22). Mariann sosem dolgozott, mindig a háztartásban és az anyja körüli teendőkben töltötte ki az idejét.

Keresztanyu Igor (Igor Tatarenko)

Józan László

Foglalkozása: a családi benzinkúton eladó, csempész

Erőssége: intelligens, megfontolt, udvarias, előzékeny

Gyengesége: túl sokáig tűr, utána viszont gyakran meggondolatlanul cselekszik

Beceneve: Igorka

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Oleg és Krisztina nagyobbik fia, Igor (28) a szebbik, lányosabb arcú fiú egy ukrán oldalon dolgozó csempész, aki már kiskorában is inkább szelídebb játékokkal játszott, nem vett részt öccse, Viktor örökös háborús játékaiban. Sokan csúfolták, hogy az anyja kis kedvence, akit Krisztina asszony valóban gyakran féltve őrzött a nagyoktól, de Igor a konyhában, az anyja és barátnői beszélgetéseiből rengeteget tanult, és nem csak arról, hogyan kell a tökékletes tortamázt elkészíteni, hanem arról is, hogy mit gondolnak a férfiak és a nők a valóságban, mi az a szerelem, ármány, intrika.

Keresztanyu
Szemereki (Szemereki Béla)

Szacsvay László

Foglalkozása: Makkosszállás polgármestere

Erőssége: humorérzék, műveltség

Gyengesége: sznobéria

Beceneve: Bélám

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Szemereki Béla (77), Makkosszállás polgármestere, amióta világ a világ. Valaha mezőgazdasági mérnök volt a TSZ-ben, és onnan tornázta fel magát először tanácselnöknek, majd a rendszerváltást követően polgármesterségig vitte. Szemereki Béla mint hajdani agrármérnök nagyon nagyra tartja, hogy ő egyetemet végzett, még a polgármesteri hivatalra is kiíratta nagy betűkkel: „A tudomány az életet szolgálja”. Éppen ezért nem mindegy neki ki lesz az utódja, ugyanis elhatározta, hogy az egy év múlva esedékes polgármesteri választásokon már nem indul, de támogatni csakis olyan jelöltet szeretne, aki egyetemet végzett ember.

Keresztanyu
Sótonyi Frigyes

Gálvölgyi János

Foglalkozása: Budapesti rendőrfőkapitány

Erőssége: határozott, magabiztos

Gyengesége: hiúság, nem akarja elismerni a korát

Beceneve: a magánéletben Frici

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz

Sótonyi Frigyes (65) a BRFK egyik vezető rendőrparancsnoka, nyomozó, kiemelt figyelmet szentel az utánpótlás nevelésre. Amikor tudomást szerez arról, hogy Pintér Márk nyomozó, az egyik legtehetségesebb rendőre, az ő egyik volt szerelmét szedte fel, akkor bosszúból lezavarja Pintért Makkossállásra, abba a faluba, amit a központ amúgy is kiemelt figyelemmel kísér. Sótonyi jól tudja, hogy Makkosszállás a határmenti csempész üzletek egyik központja, ahol a szervezett bűnözés ellen a rendőrség eddig eredménytelenül vette fel a harcot.

Keresztanyu Róza mama

Molnár Piroska

Foglalkozása: látszólag nagymama, valójában a csempészhálózat vezetője

Erőssége: lebilincselő stílus, vezéregyéniség, humorérzék

Gyengesége: bizalmatlan, nem ad második esélyt senkinek

Beceneve: Róza mama, a családnak: Mamika

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz, aki nem a csempész maffia tagja

Róza mama (69), születési nevén Kovács Róza még egészen fiatal lány volt, amikor a dolgos, ámde szigorú szülei hozzáadták Makkosszállás akkori legnagyobb hatalmú férfijához, a helyi TSZ elnök fiához, Pálinkás Györgyhöz, aki nem sokkal Mariann lányuk megszületése után váratlanul eltűnt, és mindenki úgy tudja meghalt.

Róza mamát megkeményítette az élet, tisztességgel felnevelte Mariannt, és rendet tett a helyi csempész bizniszben, melynek a vezetője immár legalább 40 éve: megtiltotta a fegyver, drog és ember kereskedelmet, és kizárólag üzemanyag, dohány és élelmiszer, kisebb műszaki áruk csempészetét engedte tovább folytatni. Mivel Makkosszálláson szinte valamennyi család érintetté vált, és Róza mama mindig időben és tisztességesen fizetett, köztiszteletben álló asszony vált belőle, akitől félnek és tartanak, de egyben becsülnek és védenek is.

Róza mama legnagyobb bánata, hogy a lányának nem sikerült egy igazán talpraesett férfihoz hozzámennie, és ezért az utódlás kérdése nem megoldott, nem tudja hogy ha majd ő nem lesz, kire hagyja a csempész birodalmat. Titkos favoritja Petra, az egyik lányunokája, akiben saját fiatalkori önmagát látja viszont.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Willow Winters – Miattad remélek – Julia & Mason 2. könyv pdf – Íme a könyv online!

Jana Aston – Emeld a tétet! könyv pdf – Íme a könyv online!