in

Ki esett ki a Konyhafőnök VIP 2021-ből tegnap?

Ki esett ki a Konyhafőnök VIP 2021-ből tegnap? Íme a válasz!

2021.12.02-ai adás

Párbaj döntött a kiesésről és a középdöntőről!

Sárközi Ákos összeállította a duókat, akik közös erővel vágtak neki az elődöntő páros feladatainak. A kék csapat mentora Gyenesei Leila mellé Szandit, Varga Iza mellé Görög Zitát, Tornóczky Anita mellé Szorcsik Vikit és végül, de nem utolsó sorban Csonka Bandi mellé Németh Kristófot állította.

Az első feladat ismertetésénél az alapanyag és még a versenyzők is hallgattak. Bárányhúsból készült ételeket mutatott be a zsűri: moussaka, fűszeres bárányfasírt humusszal és finomra fűszerezett kebab taboulé salátával. Ezeket a mediterrán fogásokat várta el Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő a párokba rendeződött kék versenyzőktől.

A folytatásban nem volt “mákja” annak, aki kevésbé jártas a sütésben. Mákos sütemények elkészítése volt ugyanis a feladat, úgy, mint mákos kifli, mákos bejgli és mákos-meggyes pite. A versenyzők nagy szerencséjére – “mákjuk volt” – Fördős Zé a segítségükre sietett: megadta a sütemények teljes receptúráját! Ráadásul az első feladatban legjobban teljesítő párosnál, Tornóczky Anitánál és Szorcsik Vikinél, végig ott lehetettek a papírok.

A többiektől az előnyhöz jutott, nyerő páros 5 percenként gyűjthette be a recepteket. Görög Zitának azonban sikerült ennél is drámaibb hátráltatást okozni versenytársainak: egy szerencsétlen pillanatban a földre ejtette ellenfelei bejglijét.

A nap végén felbomlottak a párok és egymás ellen fordultak a legjobbak és a leggyengébbek: párbaj döntötte el a kiesés és az egyenes ágú továbbjutás kérdését, ahol a feladat egy croque madame elkészítése volt.

Az első kék kötényes, aki befőzte magát a középdöntőbe, Gyenesei Leila lett. A zsűri döntése alapján Varga Iza vette le kötényét, számára ezen a ponton fejeződött be a verseny A Konyhafőnök VIP trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért. A következő adásban Sárközi Ákos véglegesíti középdöntős mezőnyét!

2021 december elsejei adás

A Konyhafőnök VIP történetében először, Fördős Zé különleges teleport dobozának köszönhetően, Rácz Jenő igen különleges alapanyaggal dolgozhatott – ezúttal nem csak kóstolta, el is készítette a “finomságot”. Sárközi Ákos séffőzésével indult a nap. “Most egy kis halat fogok megsütni, zöldborsóval, ennyi” – nyugtatta versenyzőit a Michelin csillagos séf. A hírességeknek a mentor közel sem egyszerű tányérját kellett reprodukálniuk.

A második főzés során a zsűri távoli, egzotikus helyre kalauzolta a VIP-szakácsjelölteket. Ázsia ihlette, indonéz piacot rendeztek be, ahol többek között olyan különlegesnek számító alapanyagok sorakoztak, mint vízibivaly, fekete csirke, rákszirom, durián, rambután, Buddha ujja, tamarind, papaya, mangó, citromnád, banánlevél, táró és manióka.

Az ázsiai konyha nagymestere, Rácz Jenő sem maradhatott ki a főzés élményéből! Számára azonban hamar testidegenné vált az indonéz ihlet: egzotikus, a séf számára egyáltalán nem szimpatikus alapanyagot kapott Sárközi Ákostól és Fördős Zétől. A piros csapat kapitánya, zsűritagként a műsor történetében először, szöcskét sütött kollégáinak!

A két feladatot követően a zsűri döntése alapján Gubik Petra hagyta el a konyhát. A kékek csapatban folytatják az elődöntő hetet, a következő adásban pedig egy versenyző egyenes ágon juthat be a középdöntőbe! A tét továbbra is A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint!

2021.11.30-ai adás

Lángolt A Konyhafőnök VIP stúdiója!
Sárközi Ákos egyik versenyzője, Gyenesei Leila sütés közben felgyújtotta serpenyőjét, a tűzesetben senki sem sérült meg, végül a szintén konyhapultban serénykedő Rácz Jenő oltotta el a lángokat. Az első feladatban Fördős Zének is melege volt, mivel hamisítatlan, balatoni strand-hangulattal várta a kék csapat hírességeit! A zsűri színes hűtőtáskákban retró alapanyagokat párosított össze, ezekből kellett éttermi színvonalú ételt varázsolnia a versenyzőknek. Gubik Petránál és Szandinál csukát és csöves kukoricát, Tornóczky Anitánál és Németh Kristófnál keszeget és barackot, Szorcsik Vikinél és Csonka Bandinál pedig sajtos-tejfölös lángost és kolbászt rejtettek a táskák. Sárközi Ákos szerint nem volt egyszerű dolga a VIP-szakácsjelölteknek, mert ezek nem könnyű ételpárosítások.

A második főzés során “bensőséges” kapcsolatba kerültek a kék versenyzők: állati belsőségek (szív, tüdő, nyelv, here, máj, vese, gyomor, pacal) vártak rájuk és még egy meglepetés bélszín is lapult a búra alatt. Az ő feladatuk is az volt, hogy párosítsák az alapanyagokat, valamelyik belsőséget a bélszínnel.

A héten fordult a kocka! Sárközi Ákos az elmúlt héten többször is állt a konyhapultban, most Rácz Jenőn volt a sor. A pirosak mentora ezúttal azonban nem csak Michelin-csillagos séfként, de önkéntes tűzoltóként is helyt állt: Gyenesei Leila lángoló serpenyőjét és sütőpapírját ő oltotta el.

A zsűri döntése alapján végül két versenyző került veszélyzónába, Szandi és Molnár Nini. A Konyhafőnök VIP versenye Molnár Nini számára ért véget. A következő adásban Rácz Jenő igen különleges alapanyaggal találja szembe magát, folytatódik Sárközi Ákos elődöntő hete!

2021.11.29-ei adás

Elindult Sárközi Ákos elődöntő hete!

A piros kötényes versenyzők után most a kékek kezdik meg a kiképzést. A héten minden nap távozik egy híresség a konyhából: a középdöntőre csak hatan maradhatnak!

Az első feladatban Sárközi Ákos kedvenc alapanyagaival dolgoztak a VIP-szakácsjelöltek: tollas fürj, tollas indiai futókacsa, kopasztott liba, rosé durbincs, halibut, mangalica gerinc. Ismét a szerencse döntötte el, ki-melyik nyersanyaggal foglalkozhatott. A hatalmas mangalica gerinc és a tollas állatok újfent drámai feszültséget okoztak a konyhában!

A második feladatban a kékek mentora, Sárközi Ákos, egy részéről szokásosan “könnyűnek” titulált ételt készített el a zsűripultban, csak egy kis “csirkét és karfiolt” csinált, amit a versenyzőknek “csupán” le kellett másolniuk. A versenyzők többsége az “életéért küzdött” a feladat során, amit Fördős Zé és a séfek nem győztek élvezni.

A veszélyzónába Gubik Petra és Ollár Robi került, végül a zsűri döntése alapján Ollár Robinak kellett elhagynia a konyhát. Számára a második elődöntő hét első napján ért véget a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

2021.11.26-ai adás

Összeállt Rácz Jenő középdöntős csapata
Véget az első elődöntő hét A Konyhafőnök VIP-ben. Rácz Jenő kiválasztotta hat, piros kötényes versenyzőjét, akikkel nekivág a középdöntőnek!

Az utolsó elődöntős napon újra egyéniben főztek a hírességek.

Az első feladat alapanyaga a piros csapatnak – stílszerűen – vörös fogoly volt, aminek a húsát és egy tetszőleges belsőségét is fel kellett dolgozniuk. Többeknek teljesen ismeretlen alapanyag volt a különleges madár. Fördős Zé plusz hozzávalóként erdei finomságokat szedett a séfekkel, úgy, mint málnát, ribizlit, szedret, kökényt, fekete bodzát, csipkebogyót és vadszőlőt.

Az első főzést követően egy újabb versenyző csatlakozhatott Tóth Verához a galérián: Rába Timi lett Rácz Jenő második középdöntős versenyzője!

A pirosak utolsó elődöntős feladata Sárközi Ákos ikonikus ételeiről szóltak, melyeket borítékok rejtettek. A versenyzőknek azt a fogást kellett elkészíteniük, amelyiket kihúzták. Fördős Zé vizsgafeladatnak titulálta az utolsó elődöntős megmérettetést, amely jól példázta a feladat nehézségét. A versenyzők szerint ez egy valódi ugrás volt az ismeretlenbe.

Az első elődöntő hét utolsó napján, a zsűri döntése alapján az Irigy Hónaljmirigy zenekar oszlopos tagja, Uszkó Laci búcsúzott el. Számára véget ért a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Rácz Jenő ezzel összeállította hat fős középdöntős mezőnyét, a következő héten Sárközi Ákoson a sor, jön a kék csapat elődöntős hete!

2021.11.25-ei adás

Zámbó Krisztián búcsúzott A Konyhafőnök VIP-tól

Az énekes Nagy Sanyival párban főzött egész nap, azonban a végső párbajon alulmaradt, így a zsűri döntése alapján el kellett hagynia a konyhát.

Tóth Vera és Schobert Norbi duója azonban az egyenes ágú középdöntőért párbajozott, ahol a kóstolást követően az énekesnő bizonyult jobbnak, így ő A Konyhafőnök VIP új évadának első középdöntőse!

A versenynap kezdetén Rácz Jenő párba rendezte versenyzőit, erre az alkalomra várt Fördős Zé! Legendás csengője így végre visszatérhetett a zsűripultra!

Az első főzés során a hírességek egy egész lazaccal találták szembe magukat, de a zsűri tovább csavart a feladaton: a lazacot három különböző étel formájában kellett bemutatniuk. Fördős Zé búrája alatt egy lazacburger volt, kétszer sült hasábburgonyával, házi bucival. Rácz Jenő búrája sushit takart, amit kétféle ízben várt el a séf. Sárközi Ákos előtt pedig egy lazacos quiche hevert, amit mártogatós szósszal kért a VIP-szakácsjelöltektől.

A második feladatban nem volt mézes-mázas a hangulat, pedig mézes alapú sütiket készítettek a hírességek, rögtön három félét! 20 darab mézes puszedlit, mézes krémest és 20 darab mézeskalácsot kért a zsűri a pároktól. A sütés során kispadra került Uszkó Laci! Osvárt Andi és Rába Timi Muri Enikőt és Uszkó Lacit hátráltatta a 10 perces kispadra ültetéssel, de a páros megúszta a veszélyzónát! Zámbó Krisztián és Nagy Sanyi párosa teljesen elveszett a feladatban, párosuknak párbajjal kellett szembenéznie. A párbajon a kiesés és a továbbjutás kérdését is egy tökéletes cézár saláta döntötte el.

Rácz Jenő csapatának utolsó elődöntős napján kiderül, kik azok, akik folytathatják a versenyt a középdöntőben, A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

2021.11.24-ei adás

Az első elődöntő hét harmadik napján tért vissza Schobert Norbi a Konyhafőnök VIP mezőnyébe, stroke-ját követően, versenytársai és a zsűri nagy örömére.

 Az orvosi engedéllyel, saját felelősségére visszatérő fitneszgurut nem lehetett kizökkenteni! Sikerrel vette az akadályt és tovább is jutott a következő versenynapra!

Az első főzés során Rácz Jenő séffőzése borzolta a kedélyeket. A Michelin-csillagos séf wagyu steaket sütött kacsamájjal töltött kumkvattal és borjúbrízes tartlet-tel. Zámbó Krisztián előnnyel kezdte a napot, így ő a zsűripultban figyelhette meg a feladat trükkjeit és még egy elemet is készen kapott a tányérjára. Hátráltatása azonban Fördős Zé szerint az eddigi legdurvább volt: Krisztián dalait kellett az egyik versenyzőnek hallgatnia, míg Rácz Jenő az ételt készítette. Tóth Vera lett az “áldozat”, akinek így sokszorosan nehezített főzéssel kellett szembe néznie.

A második főzésben Olaszország színes tésztái kaptak főszerepet. Borítékok döntötték el a versenyzők sorsát, azaz, hogy ki és milyen tésztafajtával dolgozhatott. Spagettivel főzött Norbi, farfelle tésztával Marót Viki, tagliatelle tésztával Osvárt Andi és raviolival Nagy Sanyi. Azonban A Konyhafőnök VIP a nem várt meglepetésekről is szól: a pulton búrák alatt galambhús várta a versenyzőket, ezt a hozzávalót kellett beépíteniük tésztás ételeikbe.

Sárközi Ákos egyik kedvenc alapanyaga a galamb. Ezt Fördős Zé nem hagyhatta szó nélkül: be is állította főzni a séfet, trükkös teleport doboza pedig lekváros kenyeret rejtett! A kék csapat mentora ezúttal is bizonyította konyhai zsenialitását. Osvárt Andit előnye pedig újra Rácz Jenővel “hozta össze”. Most nem közös bevásárlás, hanem közös főzés volt a jutalma, 5 perc erejéig.

A zsűri döntése alapján az első elődöntő hét harmadik napján Marót Viki vette le a piros kötényt. Számára véget ért a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért. A következő adásban párosával főznek Rácz Jenő versenyzői, egyvalaki pedig egyenes ágon juthat tovább a középdöntőbe!

2021.11.23-ai adás

Rácz Jenő mezőnye sűrűsödik, a zsűri döntése alapján újabb piros kötényes versenyző hagyta el a konyhát. Az első elődöntő hét második napján Írországba kalauzolta a koboldnak öltözött Fördős Zé a versenyzőket. Felidézte a végtelen zöldellő ír tájakat, kitért az ír szerencsehozó koboldok hagyományára és tipikus ír alapanyagokat készített be a versenyzőknek.

Olyan, itthon különlegesnek számító hozzávalókkal főzhettek a pirosak, mint osztriga, ír pisztráng, ír angolna, Dublin bay garnéla, ír lazac, ír krémlikőr, ír whiskey, ír tea, az ír mezőgazdaság remekei, zöldségek és gyümölcsök, valamint félbe vágott birkák.

Rába Timi volt a legszerencsésebb, ő szerezte meg az évad eddigi legkülönlegesebb előnyét: Fördős Zét, a koboldot, aki mindenben segítette a versenyzőt, egészen 10 percen keresztül.

A második feladatban, a búrák alatt, Ázsia ihlette, erjesztett tofu várta a pirosakat. Bár Rácz Jenő Shanghaiban szerzett Michelin-csillagot, a tofu az az alapanyag, amivel még a sokat látott séfet is ki lehet kergetni a világból! Ebben a pillanatban „csapott le” Sárközi Ákosra Fördős Zé, aki ezután ismerkedős estet tartott az erjesztett tofuval. Persze Fördős Zé elengedhetetlen teleport-dobozát is magával kellett vinnie, amiben ezúttal fagylalt volt! Michelin-csillagos séf legyen a talpán, aki ezekből a hozzávalókból főételt készít! Sárközi Ákosnak sikerült.

Osvárt Andi is komoly előnyre tett szert: saját mentora, Rácz Jenő ment vele a Piactérre, hogy segítsen “bevásárolni”, azaz összeállítani főételét.

A második elődöntős napon végül, a zsűri döntése alapján, Vásáry André távozott a konyhából. A többiek folytatják a küzdelmet A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

2021.11.22-ei adás

Rácz Jenő vezette, piros csapat megkezdte az elődöntő hetét.

Drámából ezúttal sem volt hiány, ma is búcsúzott egy híresség a konyhától.

11 piros kötényes versenyző kezdte meg a hetet, ahol először egy nagyon különleges alapanyag, a Csendes-óceánban őshonos nagy aranymakrahal, vagy más néven mahi-mahi várt rájuk. A mentor, Rácz Jenő, csak és kizárólag tökéletesen filézett halat fogadott el a VIP-szakácsjelöltektől, ez a nyomás pedig többeknél kiütötte a biztosítékot.

A második feladat során Rácz Jenő séffőzése nyűgözte le a versenyzőket. Egy művészi kacsát mutatott be, különféle textúrákban, a hírességeknek “csupán” ezt kellett lemásolniuk.

Az elődöntő első napján – a zsűri döntése alapján – Barát Attila hagyta el a konyhát. A versenyben maradt 10 piros kötényes tovább folytatja a harcot A Konyhafőnök VIP trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért.

2021.11.19-ei adás

A Michelin-csillagos séfek, Rácz Jenő és Sárközi Ákos az első hét után összeállították idei, színes kötényes mezőnyüket.

Drámai utolsó perceket követően – ahol több, már galérián álló versenyzőről is lekerült a kötény – a végleges piros és kék csapatok az elődöntőben folytathatják a versenyt A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Tejtermékek parádéja várta a VIP-szakácsjelölteket az utolsó kötényszerző nap első feladatában. Kecsketej, tehéntej, aludttej, kecskesajt, ricotta, túró, brindza, író, kefír és joghurt sorakozott a pultban. Fördős Zé azonban nem elégedett meg annyival, hogy a versenyzők főznek: a séfeket is beállította a pultba, ami most is óriási inspiráció volt a többieknek. Ráadásul elhíresült teleport-dobozát is “bevetette” Rácz Jenő és Sárközi Ákos ellen.

A második főzés során nyelvi nehézségekbe ütköztek a maradék kötényekért küzdő versenyzők. Egy konyhában nem mindegy, hogy milyen nyelven beszél az ember: kacsanyelv, libanyelv, báránynyelv, borjúnyelv, sertésnyelv, vaddisznó nyelv. Aki egy nyelvet beszélt a séfekkel, kötényt kapott!

A kötényszerző napokat követően, az előző adásban elbúcsúztak a séfek Pars Krisztiántól, Voksán Virágtól, a hét utolsó adásában pedig Erdőhegyi Brigittától, köténycsere által Palácsik Lillától és végül drámai utolsó percekben Szarvas Anditól.

Így összesen 22 híresség folytatja a konyhai megmérettetést a verseny elődöntő szakaszában!

Hétfőtől Rácz Jenő csapata, azaz a pirosak elődöntő hete következik!

2021.11.18-ai adás

Még semmi sem biztos: akik az első kötényszerző napon csapatba kerültek, örülhetnek még, de nem felhőtlenül!

A Michelin-csillagos séfek ugyanis még dönthetnek úgy, hogy lecserélik őket.

Az első kötényszerző napon a két csoportra osztott hírességek külön-külön kaptak feladatot. Nem volt több lehetőség, ezen az egy főzésen múlt a színes kötény, azaz a saját sorsuk.

A versenyzők első fele egy borjú részeivel nézett szembe, úgy, mint nyak, felsál, szűzrész, comb, vese, máj és bríz. Míg a második megmérettetésben a többieknek egy akvárium állatainak feldolgozása volt a feladata. Homár, tarisznyarák, fekete kagyló, polip, tintahal, folyami rák és kürtös csiga volt az akváriumban. Az állatok feldolgozása – a kötényszerzés tétje mellett – ezúttal is drámai nehézségekhez vezetett, de az évadban újfent, többen átlépve saját határaikat, legyőzték félelmeiket.

A versenyzől Voksán Virág és Pars Krisztián búcsúzott

A következő adásban összeállnak a végleges színes kötényes csapatok, jön az első elődöntő hét, ahol a versenyben maradás, azaz A Konyhafőnök VIP trófeája és az ezzel járó 10 millió forint a tét.

2021.11.17-ei adás

Éliás Gyula kiesett

Mind a 30 versenyző bemutatkozott A Konyhafőnök VIP legújabb évadában, de csak 27-en vághatnak neki a kötényszerzésnek.

A következő két napban eldől, hogy melyik híresség melyik csapatba kerül: Sárközi Ákoshoz vagy Rácz Jenőhöz főzik be magukat?

A tradicionálisnak számító bemutatkozó ételek elkészítése után eljött az alapanyag felismerés ideje! Minden versenyző tökéletesen oldotta meg a körte, mint gyümölcs felismerését. A ládába bújtatott bóbitás tyúkok tollazása azonban már nem volt ennyire könnyű menet. Az első ijedtséget többeknél dráma váltotta fel, de végül minden versenyző megbirkózott a feladattal.

A harmadik felvonást követően a zsűri döntése alapján Éliás Gyula Jr. hagyta el a konyhát, számára befejeződött a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.


2021.11.16-ai adás

Folytatódott a dráma A Konyhafőnök VIP stúdiójában!

A második felvonásban újabb 10 sztár kezdte meg a versenyt A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Saját recepttel, saját alapanyagokkal kezdték a VIP-szakácsjelöltek az első feladatot. Schobert Norbi után ezúttal Németh Kristófot nehezítette a teleport-doboz, amiben a színész kétségbeesve disznósajtot talált, majd tálalt.

A második feladatban két külön világ tárult a versenyzők elé: az “undi” alapanyagok sokasága, mint például kakastaréj, kakashere, kacsanyelv, báránynyelv, marhapacal, tehéntőgy, sertés agyvelő, sertésvese, sertés vér, abált sertéstüdő, sertéshere és malactartó. Míg a másik ládában ezek ellenkezője, azaz exkluzívnak számító, “gyönyörű” hozzávalók sorakoztak, mint például vörös sügér, aranypisztráng, langusztin, Szent Jakab-kagyló, osztriga, báránygerinc, Rib-eye steak és T-Bone steak. Szarvas Andi kivételével, aki előnyt szerzett az első főzés után, a többiek a szerencsére bízták magukat. Borítékok döntötték el, ki melyik ládából dolgozhatott.

A feladatokat követően a második felvonásban a népszerű író, Lakatos Levente hagyta el a konyhát. A harmadik adásban újabb 10 VIP-szakácsjelölt mutatkozik be Fördős Zének, Sárközi Ákosnak és Rácz Jenőnek.

2021.11.15-ei adás

Elstartolt A Konyhafőnök VIP legújabb évada!

Felszállt a füst: elindult a három fogásos dráma!

Az első felvonásban Fördős Zé és Michelin-csillagos zsűritársai, Rácz Jenő és Sárközi Ákos, megkezdték a hazai hírességek konyhai kiképzését!

Az első adásban 10 VIP-szakácsjelölt főzött, akik bemutatkozó tányérjuk elkészítése után, azonnal mélyvízbe kerültek. Bár volt, akinél már így is füstölt a konyha, Sárközi Ákos – inspiráció gyanánt – egy különleges textúrákkal tarkított, babos tányért villantott a celebeknek.

Feladatuk csupán annyi volt, hogy egy hasonló, újragondolt babos ételt készítsenek.

Segítségként Zé bemutatta, milyen fogásokat várnak tőlük, új köntösben: Jókai csülkös bablevest, zöldbabfőzeléket tükörtojással, mangalica babgulyást vagy sóletet pulykamellel.

Az első napot követően a zsűri döntése alapján Gyulai “Fresh” Viki hagyta el a konyhát. Számára véget ért a verseny A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

A következő adásban újabb 10 híresség érkezik a legendás konyhapultokhoz.

Szólj hozzá!
JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!
Hirdetés

Volt fesztivál 2022 – fellépők névsora, infok itt

Retró kérdések innen-onnan VILLÁMKVÍZ 270. rész