in

Korda György: “Díjat sosem nyertem”

Hirdetés

A Táncdalfesztiválok kultikus alakja volt a 2015-ben elhunyt Harangozó Teri, a Bors ennek kapcsán elevenítette fel a korszakot a pályatársakkal. Korda György is mesélt.

“Néhányunknak, akik még ma is színpadon állnak, sorsfordító volt ez a hat Táncdalfesztivál. Egészen más volt a trend. Akkor kezdtem el igazán nagyívű dalokat énekelni, Koós akkor mutatta meg először a humorát, Koncz a komoly da­lait, Szörényiék a magyaros hangzású zenéiket. Mindenki elárult magáról valamit, amit addig nem ismert a közönség. Díjat sosem nyertem, de olyan csodálatos dalokat igen, amik azóta is slágerek. Volt olyan dalom, az Aki melletted él, ami után 127 ezer szavazat jött!” – árulta el Korda György

“Ötvennyolcadik éve énekelek a pályatársaimmal együtt, a hangunk akkor beleivódott az embe­rekbe. Csodálatos hangulata volt, amikor az Erkel Színházban találkoztunk a döntőben. Néztük, figyeltük egymást érdeklődve, de sosem irigykedve. Ellenfelek voltunk, de sosem ellenségek. Baráti kapcsolatom volt Szécsi Pállal, Szörényiékkel, Koncz Zsuzsával, az omegásokkal, az expresszes fiúkkal. Szoros érzelmi kötődés van köztünk Aradsz­kyval, Koóssal. János mindennap felhívott, ha valami bajom volt. De azért is szerencsés vagyok, hogy harmincöt éve már Balázs Klárival énekelhetek.”

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Republic – Még egyszer nyár

Könnyfakasztó nyilatkozat: “Új hangszert is vásároltunk Jimmynek”