in

Alain Delon 80 éves lett – képek a sármos színészről

Alain Delon francia színész, filmrendező, producer november 8-án lett 80 éves – köszöntsük őt.

Az 1950-es évek végétől filmez. Az 1960-as években készült filmjeivel vált ismertté, és népszerűségét sikerült tartósan megőriznie. Az 1980-as években rendezőként is bemutatkozott.

Sármjával, mosolyával minden nőt levett a lábáról a 60-as, 70-es években. Kevesen tudják, hogy egy apróságon múlt, hogy ekkora karriert futott be. Alain Delon szülei négyéves korában elváltak, anyja nehezen bírt vele, az iskolában megőrültek tőle a tanárok, olyan engedetlen volt.

Egy fillérje sem volt.

Keress pénzt kérdőívek kitöltésével
Próbáld ki INGYEN

Tizennégy esztendősen otthagyta a sulit, egy ideig apja hentesüzletében dolgozott, majd 17 évesen a haditengerészethez került, és szolgált az indokínai háborúban is. Négyévnyi szolgálatából tizenegyet katonai börtönben töltött, ott sem fogadott szót. Amikor leszerelt, egy fillérje sem volt, ezért minden munkát elvállalt, dolgozott pincérként, ügynökként, titkárként.

Ám megismerte Brigitte Auber színésznőt, akit elkísért a cannes-i filmfesztiválra. A sorsa itt pecsételődött meg. David O. Selznick amerikai producer meglátta és azonnal szerződést ajánlott neki, egy feltétellel, ha megtanul angolul. Ám a próbafelvételek során Yves Allegret francia rendező is kiszúrta, és otthon csinált karriert.

Nézd meg a sármos kedvenc képeiből készült összeállítást.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Kodály Zoltán interjú: “Ezt szerettem volna előmozdítani”

A legendás magyar tévésre sokan kerestek 2015-ben